Legényfogó leves

2014-02-01

sponsored links

Hozzávalók:
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 30 dkg csirkemell 
  • 30 dkg csirkemáj  
  • 20 dkg zöldborsó 
  • 20 dkg barna csiperkegomba
  • 2 nagy sárgarépa
  • 1 nagy petrezselyem
  • 1 darab zellergumó
  • 2 dl fõzõtejszín 
  • 2 dl 20%-os tejföl 
  • 2 ek kacsazsír (olaj is jó)
  • õrölt bors
  • 2 kk szárított tárkony 
  • 1-2 zellerlevél
  • kis csomó petrezselyemlevél
  • elõre elkészített húsleves (ha nincs, akkor 1 húsleveskocka)

Elkészítés:
  1. Felolvasztjuk a kacsazsírt és az apróra vágott hagymát megpirítjuk benne. 
  2. Hozzáadjuk a (kis) kockára vágott húst. 
  3. Kifehéredése után hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, petrezselymet, valamint a zöldborsót és a megpucolt zellert egy darabban. (Aki szereti, ezt is felapríthatja, én csak belefõzöm az íze kedvéért, majd a végén kiveszem a levesbõl.) 
  4. Sózzuk, borsozzuk.
  5. Fedõ alatt félig megpároljuk a húst és a zöldségeket, majd hozzáadjuk a darabolt gombát. 
  6. Felöntjük vízzel (kb 2 l) és húslével (esetleg leveskockát teszünk bele).
  7. Ha minden megpuhult, akkor tesszük bele a hússal kb azonos nagyságúra darabolt májat. Forrástól számított 5 percig fõzzük vele.
  8. A májjal együtt tesszük a levesbe a petrezselyem- és zellerleveleket. (Én cérnával összekötözve szoktam beletenni a levesbe, így könnyû kivenni tálalás elõtt.)
  9. Végül belekeverjük a tejszínt és a tejfölt, melyeket elõtte simára kevertünk és adtunk hozzá 2 kiskanálnyi tárkonyt, ezzel is összekevertük, majd adtunk hozzá a leves forró levébõl is. (Így remélhetõleg nem fogja a forró levest összekapni, amikor beleöntjük.)
  10. Ellenõrizzük még egyszer a fûszerezést, majd újraforralás után elkészül a levesünk. Tálaláskor a tányérba citromot facsarunk.





Folytats a blogon ... kingakonyha.blogspot.com/2014/02/lege...

sponsored links

Keres?s