Legyünk és együnk a Balatonnál egész évben!

2017-03-27

sponsored links





Ahogy 25 fok fölé emelkedik a hõmérséklet, a fél ország levonul a Balatonra. A nyári idõszak befejeztével viszont bezáródnak a nyaralók spalettái és kihaltak lesznek az addig nyüzsgõ utcák. Valahogy eszünkbe sem jutnak a balatoni települések, ha kirándulási célpontot keresünk. 

Szauer Judit, gasztro PR szakértõ azon dolgozik, hogy ez megváltozzon. Elkészítették a Balatoni Gasztrotérképet, amely számba veszi azokat a vendéglátóhelyeket, amiket mindenképpen érdemes meglátogatni szezonon kívül is. Ezt aztán összeköthetjük kirándulással, városnézéssel vagy akár csak az ebéd lesétálásával az ilyenkor teljesen más arcát mutató Balaton partján.

A Gasztrotérképrõl és egy kicsit is magáról, a munkájáról is mesélt nekem Judit.







Hogyan kezdtél el a gasztnómómiával, az ezzel kapcsolatos kommunikációval foglalkozni?

Mindig is érdekelt a gasztronómia, imádok enni-inni, fõzni, utazni, járni a piacokat. Újságírást és kommunikációt tanultam, évek óta dolgoztam újságíróként közéleti területen, amikor egyszercsak úgy éreztem, váltanom kell, és szeretnék inkább azzal foglalkozni ami igazán érdekel és örömet okoz. 2010 óta foglalkozom gaszronómiai kommunikációval, saját márkámat, a Szauer Judit Gasztro Pr-t pedig három évvel ezelõtt indítottam el. Éttermek, borászatok, gasztronómiai projektek kommunikációjával foglalkozom.



Hogyan lett belõle saját vállalkozás?

Mindenképpen gasztro vonalon szerettem volna elindulni, akkoriban kezdõdött az a fellendülés a hazai gasztro-piacon, ami ma már talán mindeki számára érezhetõ. Sikerült megtalálnom egy keskeny piaci rést, szerintem nagyon fontos a specializáció, és az, hogy jól ismerd azt a szegmenst, amivel foglalkozni szeretnél. Több, mint három év távlatából úgy látom, érdemes kisebb lépésekben haladni, fontos hogy az ember legyen türelmes, tudatos, nyitott, alázatos és persze kitartó?Akkor elõbb-utóbb az eredmény is megjön.







Hogy néz ki egy átlagos munkanapod? (nyilván egyik sem átlagos?)

Szinte nincs két napom, ami egyforma lenne, de azért vannak ismétlõdõ elemek. Interjúk, megbeszélések, fotózások, sajtóesemények, ebédek, vacsorák és különféle rendezvények napi szinten vannak. Sokszor úton vagyok, fõként a Balaton környékén vannak munkáim. Egy-két napot szoktam az irodában tölteni, amikor szükségem van egy kis nyugalomra a stratégiai tervezéshez vagy éppen az íráshoz.  Igyekszem minden napot sporttal kezdeni, a mozgás számomra nagyon fontos, és ennyi finomság mellett elengedhetetlen is. Az edzõm hál istennek nem kímél, gyilkos gyakorlatokkal örvendeztet meg minden alkalommal. Emellett szeretek futni és jógázni is. 



Az eddigi legkülönlegesebb munkád a Balatoni gasztrotérkép, mit kell errõl tudni?

Igen, a Balatoni Gasztrotérkép az ?elsõ gyerekem?. Már kiskoromban is sokat nyaraltunk a déli parton családommal, de az igazi szerelem felnõtt koromban szövõdött a Balatonnal, és azóta már fõként az északi parthoz húz a szívem. Másfél évvel ezelõtt egy akkori projektem kapcsán jött az ötlet, hogy jó lenne a Balatonra kitalálni egy rendhagyó kommunikációs kapmányt, ami nem a tipikus szezonról szól. Így született meg a Balatoni Gasztrotérkép ötlete, amit aztán Budavári Dóri kolleganõmmel közösen valósítottunk meg. A cél az egész évben nyitva tartó magas minõségû helyek népszerûsítése, és egy újfajta, összefogáson alapuló szemlélet megteremtése a régióban. Hamarosan nagy dobásra készülünk, április végén megjelenik a 2017-es új kiadásunk, sok-sok izgalmas újdonsággal, amikrõl folyamatosan értesülhettek itt (https://www.facebook.com/balatonigasztroterkep/ )







Miért érdemes szezonon kívül is a Balatonra utazni?

Számomra a Balaton minden évszakban csodálatos, de a leginkább tavasszal és õsszel szeretem. Egészen más arcát mutatja a környék, mint a megszokott nyári hangulatban. Gyönyörû és nyugalmas, lehet kirándulni, biciklizni, bort kóstolni, finomakat enni és nagyokat pihenni. Minden kicsit lassabb ilyenkor, és néha nagyon-nagyon jól tud esni az embernek a lelassulás. Rááadásul a legjobb helyek ilyenkor is nyitva vannak, és nem kell harcolni azért, hogy kapjunk egy szabad asztalt.



Melyek azok a helyek, amiket szerinted feltétlenül érdemes meglátogatni a Balatonnál?

Számtalan klassz hely van a régióban, az én kedvencem az északi part, azon belül is Balatonfüred dûlõi, Tihany és a Káli medence környéke. Gyönyörû kirándulóhelyek vannak errefelé, de nem érdemes kihagyni Badacsonyt és a csodás tanúhegyeket sem, mindképp el kell menni piacozni valamelyik vasárnap a Káptalantótiba, nyáron óriási a tömeg, szerintem az év többi idõszakában a legjobb!



Mik a további terveid?

Semmiképp nem szeretnék túl nagyra növekedni, fontos számora, hogy megtartsam a személyességet a munkámban. Nekem a gasztronómia egésze fontos, nem csak az az adott ügyfél, akivel éppen dolgozom. Örülnék neki, ha idõvel, és közvetve akár az én munkám nyomán is gasztronómiailag kicsit nyitottabbá és tudatosabbá válna a magyar közönség. Nagy lehetõséget látok a vidékben, egyre több igéretes és jó hely van már országszerte, ezt olyan kezdeményezések is bizonyítják, mint a Stílusos Vidéki éttermiség, vagy például a frissen alakult Magna Mátra, és persze a Balatoni Gasztrotérkép is?



Szauer Judit munkáit az alábbi oldalakon tudjátok követni:

www.szauerjudit.hu

https://www.facebook.com/gasztropr/  

https://www.instagram.com/gasztro_pr/





Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl! ?



Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2017/03/27/legy...

sponsored links

Keres?s