Legjobb rántott csirke - avagy rázzad, rázzad
sponsored links
Egyik kedvencem szinte már gyerekkorom óta a vasárnap oly elmaradhatatlan rántott csirke. Elsõ konyhai ténykedésem az volt, hogy anyu engedett panírozni. Emlékszem 3 különbözõ színû, egymásba kapcsolható mûanyag panírozó tálkára...igen, merthogy ilyen is volt. Akkor még szerettem panírozni, aztán késõbb már kevésbé, nem beszélve a mosogatásról.
Na erre találták ki a zacskós eljárást. És hogy mi kell hozzá? 2 zacskó, vagy fagyasztó tasak.
Ha így készítjük a csirkét, vagy bármilyen más húst, a liszt és a morzsa egyenletesen fogja befedni a húsokat, nem beszélve arról, hogy a bunda nagyon finom, ropogós lesz.
Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 2 db tojás, 4 ek liszt, 4 ek zsemlemorzsa, só, bors, olaj, 2 fagyasztó tasak
A csirkecombokat elõzõ este fokhagymás tejben áztatom. Kettévágom, jól megmosom, és megszárítom. Sózom, borsozom és amíg elõkészítem a panírozáshoz az alapanyagot, pihentetem.
A tojásokat egy tányérba teszem. Az egyik zacskóba ...