Legendás grill partik királya?

2014-06-23

sponsored links

Aki nem próbálta, az ki ne hagyja! Ez már legendásan élvezetes?, imádom, mert sokféleképpen el lehet készíteni, lehet játszani a fûszerekkel, és mindig tuti finom lesz. Hát igen, ez már nem a régi hagyományos fokhagyma-bors verzió, az is finom, de ez egyszerûen fenomenális?:) Kerti partik alkalmával, a grill rácson sütve, a füstös íze még egy kis csavart add hozzá, de sütõben sütve is kiváló, ahogy én is készítettem?:)

Ragadós BBQ sült oldalas ? fûszeres krumplival-Amerikai káposztasaláta - Coleslaw1Ragadós BBQ sült oldalas-fûszeres krumplival/Amerikai káposztasalátával

Hozzávalók:

1 kg sertésoldalas ? a hentesnél fel is lehet daraboltatni

Pác:

1 tk ötbors fûszerkeverék

4 tk pirospaprika

1 csipet só

6 db szegfûszeg

2 tk õrölt kömény

néhány rozmaring ág

néhány kakukkfû ág

3 gerezd fokhagyma

1,5 dl extra szûz olíva olaj

2 tk Achar Masala csípõs fûszerkeverék ? ázsiai boltban kapható

2 dl almalé

BBQ máz:

120 ml ketchup

3 ek méz

1 tk balzsamecet

1-2 dl almalé

1 mk vagy 8 csepp tabasco szósz

1 tk Worcester szósz

2 gerezd fokhagyma

Köret:

1 kg krumpli

1 ek libazsír

2 ág kakukkfû

1 csipet só

1 ág rozmaring

3 gerezd fokhagyma ? karikára vágva

2 db zöldhagyma ? karikára vágva

Amerikai káposztasaláta:

? fejes káposzta

1 db alma

1 db körte

6 db vajretek

1 db kisebb lilahagyma

1 db zöldhagyma

1 tk só

1 ek cukor

? citrom leve

1 tk ecet

Káposztasaláta öntet:

1 nagy tejföl

2 tk mustár

2 tk cukor

? citrom leve

Elkészítés:

A sertésoldalast megmossuk, és leszárítjuk, ezt követõen megsózzuk és tegyük félre.

A pác hozzávalóit egy mozsárban összetörjük. És ezzel a páccal bedörzsöljük, jól az húst.

Tegyük a tepsibe a húst és öntsük fel alma lével. Tegyünk a hús tetejére 2 ek kókuszzsírt, és fóliával lefedve, lassú hõfokon kb. 1,5 óráig süssük.

Ragadós BBQ sült oldalas ? fûszeres krumplival-Amerikai káposztasaláta - Coleslaw1

Amíg sül a hús, készítsük el BBQ mázt, káposztasalátát és a köretet.

A máz hozzávalóit keverjük össze egy tálkában, és tegyük félre.

Ragadós BBQ sült oldalas ? fûszeres krumplival-Amerikai káposztasaláta - Coleslaw3

A káposztasaláta hozzávalóit, vékony csíkokra vágjuk, úgymond zsülienre. Rászórjuk a cukrot, sót, ecetet, citrom levét és összekeverjük, legalább egy órát állni hagyjuk a hûtõben.

Amerikai káposztasaláta - Coleslaw1

Készítsük el a saláta öntetet, a tejfölt kikeverjük a citrom levével, cukorral, mustárral.

A lehûlt és kinyomkodott salátát összekeverjük az öntettel és legalább fél órára hûtõben hagyjuk, hogy összeérjen.

A hús sül, a hús máz kész, a káposztasaláta és az öntet is kész. Most készítsük el a köretet.

Ragadós BBQ sült oldalas ? fûszeres krumplival-Amerikai káposztasaláta - Coleslaw2

A krumplit jól mossuk meg, meg is sikálhatjuk. Ezt követõen héjastul vágjuk félujjnyi vastag karikákra. Tegyünk fel sós vizet forrni, és kb. 6-7 percre dobjuk bele a felkarikázott krumplit.

Ha kész, szûrjük le. Egy serpenyõbe tegyünk libazsírt, hevítsük fel, és tegyük bele a krumplit és a fenti fûszerekkel ízesítsük, és arany barnára pirítjuk. És akkor most, nézzük csak meg a húst, már biztosan jól puha lett.

Ragadós BBQ sült oldalas ? fûszeres krumplival-Amerikai káposztasaláta - Coleslaw5

Ha kész, akkor kenjük be a mázzal, és a maradékot öntsük rá, és fólia nélkül 5-10 percig süssük, akkor jó, amikor a máz rásült, vigyázva, nehogy megégjen.

Készen vagyunk mindennel, már csak a tálalás marad.

Ragadós BBQ sült oldalas ? fûszeres krumplival-Amerikai káposztasaláta - Coleslaw4

Egy tányérra halmozzuk rá a krumplit, mellé tálaljuk a BBQ sült oldalast, szórjuk meg apróra vágott zöldhagymát, és kínáljuk hozzá a káposztasalátát.

*Tipp: Ha a krumplit elhagyjuk, és csak a káposztasalátéval fogyasszuk, az egészséges étrendbe is beilleszthetõ.

Jó étvágyat!

Klarissza




Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s