Lecsós szûzérmék sütõben sütve

2018-02-28

sponsored links


Még maradt néhány üveg lecsó a nyári munícióból, így egy adagnyit felhasználtam ehhez az ételhez. Szaftos, omlós lesz a végeredmény. 

Elkészítési idõ: 120 perc
Hozzávalók 4 személyre: 

1 kg szûzpecsenye
1 üveg lecsó
20 dkg vöröshagyma
1 liter paradicsomlé

õrölt fekete bors
15 dkg füstölt szalonna

? A füstölt szalonnát felkockázzuk és egy nagy serpenyõben elkezdjük belõle kisütni a zsírt.

? A szûzpecsenyét 2 ujjnyi szeletekre daraboljuk, sózzuk, borsozzuk és a kevés zsírt engedett szalonnakockák mellé rakjuk a serpenyõbe ezeket  a szeleteket. Kb. 5 perc alatt a húsok mindkét oldalára egy kis kérget sütünk.

? Egy tûzálló tepsibe sorakoztatjuk a húsokat szépen egymás mellé, majd megszórjuk a szalonnakockákkal és meglocsoljuk a kisült zsírral az egészet.

? 2 közepes vöröshagymát megtisztítunk, elfelezzük azokat, majd vékony szeletekre vágjuk. Ezzel megszórjuk a szûzérméket.

? Végül ráöntünk a tepsi tartalmára 1 üveg lecsót és 1 liter paradicsomlevet. Lefedjük alufóliával és közepes fokozaton 90 percig sütjük letakarva(4-es fokozat gázsütõ vagy kb. 200 °C villanysütõ).
 
? Magában is igazán finom lesz a végeredmény a szaft és az omlós hús miatt, de adhatunk hozzá hagyományos rizs vagy burgonyaköretet. 
Jó étvágyat kívánok hozzá!




További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következõ oldalakon:
https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/




                FOODYNY is szívesen oszt meg tõlem tartalmat!

 Nyomtasd ki a bejegyzést!



Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2018/02/lecs...

sponsored links

Keres?s