Lecsós szûzérmék sütõben sütve
sponsored links
Még maradt néhány üveg lecsó a nyári munícióból, így egy adagnyit felhasználtam ehhez az ételhez. Szaftos, omlós lesz a végeredmény.
Elkészítési idõ: 120 perc
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg szûzpecsenye
1 üveg lecsó
20 dkg vöröshagyma
1 liter paradicsomlé
só
õrölt fekete bors
15 dkg füstölt szalonna
? A füstölt szalonnát felkockázzuk és egy nagy serpenyõben elkezdjük belõle kisütni a zsírt.
? A szûzpecsenyét 2 ujjnyi szeletekre daraboljuk, sózzuk, borsozzuk és a kevés zsírt engedett szalonnakockák mellé rakjuk a serpenyõbe ezeket a szeleteket. Kb. 5 perc alatt a húsok mindkét oldalára egy kis kérget sütünk.
? Egy tûzálló tepsibe sorakoztatjuk a húsokat szépen egymás mellé, majd megszórjuk a szalonnakockákkal és meglocsoljuk a kisült zsírral az egészet.
? 2 közepes vöröshagymát megtisztítunk, elfelezzük azokat, majd vékony szeletekre vágjuk. Ezzel megszórjuk a szûzérméket.
? Végül ráöntünk a tepsi tartalmára 1 üveg lecsót és 1 liter paradicsomlevet. Lefedjük alufóliával és közepes fokozaton 90 percig sütjük letakarva(4-es fokozat gázsütõ vagy kb. 200 °C villanysütõ).
? Magában is igazán finom lesz a végeredmény a szaft és az omlós hús miatt, de adhatunk hozzá hagyományos rizs vagy burgonyaköretet.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
FOODYNY is szívesen oszt meg tõlem tartalmat!
Nyomtasd ki a bejegyzést!