Lecsós szelet tepsiben sütve, párolt rizzsel
sponsored links
Történt pár hete, hogy ismerõs révén kaptunk egy nagy adag paradicsomot. Elõször paradicsomos spagettire esett a választásunk, de végül más vizekre eveztünk. Eszünkbe jutott a lecsós szelet, melyet mi mindig magas falú serpenyõben készítettünk. Ám Törpiri bogarat ültetett a fülembe azon kijelentésével, hogy õk otthon a tepsis verzióra esküsznek. Ideje volt kipróbálnunk nekünk is, az eredmény pedig?mennyei lett!
Hozzávalók (a tepsi méretétõl függ a mennyiség):
-6 szelet sertéshús (tarja, lapocka, comb)
-3 nagy fej vöröshagyma
-2 db paprika
-5 db paradicsom
-5 gerezd fokhagyma
A hússzeleteket dörzsöljük be sóval, borssal, õrölt köménnyel, és tegyük félre õket, hadd ?szívják magukba? a fûszereket. A vöröshagymát, paprikát, paradicsomot szépen karikázzuk fel.
Ha ezzel megvagyunk, akkor kevés lisztbe mártva pirítsuk meg hirtelen a hússzeletek mindjét oldalát. Fektessük le õket a zsírral vékonyan kikent tepsibe, rétegezzük rá a vöröshagyma-, a paprika-, illetve a paradicsomkarikákat. Végezetül szórjuk meg az apróra vágott fokhagymával, egy picit sózzuk, borsozzuk. Öntsünk alá egy kevéske vizet, majd fóliával letakarva mehet is a sütõbe, ahol közepes lángon kb. 40 percig süssük. Ekkor vegyük le az alufóliát, és tegyük vissza pár percre a sütõbe, hogy az ételünk egy picikét megpiruljon.
Ezúttal petrezselymes párolt rizzsel fogyasztottuk, a végeredmény isteni lett! Másnapra már nem is maradt belõle?
Jó étvágyat kívánok hozzá!