Lecsós szelet tepsiben sütve, párolt rizzsel

2014-06-01

sponsored links

Történt pár hete, hogy ismerõs révén kaptunk egy nagy adag paradicsomot. Elõször paradicsomos spagettire esett a választásunk, de végül más vizekre eveztünk. Eszünkbe jutott a lecsós szelet, melyet mi mindig magas falú serpenyõben készítettünk. Ám Törpiri bogarat ültetett a fülembe azon kijelentésével, hogy õk otthon a tepsis verzióra esküsznek. Ideje volt kipróbálnunk nekünk is, az eredmény pedig?mennyei lett!

DSCN4397.JPG

Hozzávalók (a tepsi méretétõl függ a mennyiség):

-6 szelet sertéshús (tarja, lapocka, comb)

-3 nagy fej vöröshagyma

-2 db paprika

-5 db paradicsom

-5 gerezd fokhagyma

DSCN4415.JPG

A hússzeleteket dörzsöljük be sóval, borssal, õrölt köménnyel, és tegyük félre õket, hadd ?szívják magukba? a fûszereket. A vöröshagymát, paprikát, paradicsomot szépen karikázzuk fel.

Ha ezzel megvagyunk, akkor kevés lisztbe mártva pirítsuk meg hirtelen a hússzeletek mindjét oldalát. Fektessük le õket a zsírral vékonyan kikent tepsibe, rétegezzük rá a vöröshagyma-, a paprika-, illetve a paradicsomkarikákat. Végezetül szórjuk meg az apróra vágott fokhagymával, egy picit sózzuk, borsozzuk. Öntsünk alá egy kevéske vizet, majd fóliával letakarva mehet is a sütõbe, ahol közepes lángon kb. 40 percig süssük. Ekkor vegyük le az alufóliát, és tegyük vissza pár percre a sütõbe, hogy az ételünk egy picikét megpiruljon.

DSCN4413.JPG

Ezúttal petrezselymes párolt rizzsel fogyasztottuk, a végeredmény isteni lett! Másnapra már nem is maradt belõle?

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... aprochef.blog.hu/2014/06/01/lecsos_sz...

sponsored links

Keres?s