Lecsós rizottó

2017-08-28

sponsored links

Az idén nyáron sokszor volt lecsó a vacsorám. Ebben az idõszakban rengeteg zöldséget szoktam enni, mert tudom, hogy a télinek nem sok íze van sajnos és ráadásul drága, nem beszélve arról, hogy vegyszeres. Nyaralás elõtt azon gondlkodtam, hogy milyen rizottót dobjak össze, de nagyon vásárolgatni sem akartam, hiszen másnap indulunk, ne maradjon itthon semmi bontott termék. Volt még egy pár zöldség, amit fel kellett használnom, akadt még szalonna meg kolbász is a hûtõbe, így lett egy olaszos-magyaros fogás, a lecsós rizottó. No, nem rizses lecsó, az más, ez rendes eljárással készült, gondosan kevergetve és semmi nem hiányzik belõle, ami kell egy eredeti rizottóhoz.










Lecsós rizottó
Hozzávalók 2-4 személy részére
1 nagy vöröshagyma
7 dkg házi kolbász
1 vékony csík füstölt húsos szalonna
1-2 evõkanál olaj
20 dkg arborio rizs
1 dl száraz fehérbor
õrölt kömény
õrölt fûszerpaprika
õrölt bors

8 dl húsalaplé
50 dkg paradicsom
3 fehér paprika
5 dkg reszelt parmezán
3 dkg vaj

Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. A paprikát kimagozzuk, félbevágjuk és végül felkarikázzuk, a paradicsomot pedig cikkekre szeleteljük. A kolbászt és a szalonnát vékonyra daraboljuk, majd száraz serpenyõbe tesszük és zsírjára sütjük. Annyi olajat adunk hozzá, hogy a vöröshagymát és a paprikát megtudjuk dinsztelni. Beleszórjuk a rizst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáöntjük a bort, majd két merõkanálnyit a forró húsalaplébõl. Folyamatos keverés közben adjuk hozzá az alaplét, mindig akkor, amikor már majdnem elfõtte. Közben ízesítjük õrölt köménnyel, borssal, sóval és fûszerpaprikával.  A fõzés felénél adjuk hozzá a paradicsomot. Várjuk meg, hogy szétfõjön, mert sok levet fog engedni, majd csak ez után pótoljuk. Amikor a rizs "al dente", vegyük le a tûzrõl, adjuk hozzá a reszelt parmezánt és a vajat, keverjük bele és hagyjuk egy kicsit pihenni, majd tálaljuk forrón.










Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/08/lecso...

sponsored links

Keres?s