Lecsós marhanyelv
sponsored links
Hozzávalók: 1 marhanyelv, 1 lecsóbefõtt(370 ml), 1 hagyma, 5 cikk fokhagyma, só, 10 db szemesbors, 2 babérlevél, 1 kötés ; a körethez: 30 dkg szarvacska tészta
Elkészítése: A marhanyelvet jól megmossuk és enyhén sós vízben fõni tesszük. Hozzáadjuk a megtisztított és egyben hagyott hagymákat, a babérlevelet meg a szemesborsót és puhára fõzzük. Ha lehetséges a fõzést kuktában végezzük, így 1 óra alatt puhára fõ, különben 2-3 óra szükséges. Mikor a nyelv megfõtt, kivesszük, kicsit hûlni hagyjuk és a bõrétõl megtisztítjuk. A lecsót egy lábasba töltjük, hozzáadjuk a kockára vágott marhanyelvet és összeforraljuk. Ha szükséges, az ételt kevés fõzõlével hígítjuk. A végén megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. A száraztésztát enyhén sós vízben kifõzzük és a lecsós nyelvvel tálaljuk.