Lecsós kenyér
sponsored links
Jártál már úgy, hogy a lecsód sok levet eresztett? Nálam elõfordult már, hogy a paprika és a paradicsom is nagyon lédús volt és a lecsó így inkább szószos kinézetû (de nagyon finom) volt, semmint lecsóra hasonlító étel. Meglehetõsen könnyen megoldottam a problémát: Lemertem a lecsó levének nagy részét. Nem sokáig gondolkoztam rajta, mit kezdjek vele, mert éppen kenyérsütés elõtt álltam. Így víz helyett a lecsó leve volt a kenyér alapja. Mivel a lecsó már fûszerezve volt, ezért kevesebb só kellett bele. Nos, tulajdonképpen így egyszerûen lett átalakítva és pikánssá varázsolva a kenyér alapreceptje. Férjem sem tudott ellenállni jó illatának, lehetõségem sem volt, hogy felvágás elõtt lefotózzam. Még melegen megvágta és alig bírt betelni vele.
A recept:
Hozzávalók:
- 2,7 dkg friss élesztõ
- 3,5 dl meleg lecsólé
- 25 dkg teljes kiõrlésû liszt
- 35 dkg fehér liszt (BL-55) ...