Lecsós csirkepaprikás
sponsored links
Nagyon egyszerû étel, amit a hûtõben árválkodó pár darab zöldség felhasználásával készítettem. A család egyik nagy kedvencével, nokedli körettel kínáltam.
Hozzávalók 4 fõre:
- 1 kg csirkemell filé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 púpos ek tyúkzsír
- 2 közepes paradicsom
- 2 kisebb fehér paprika
- 1 kk só
- 0,5 kk õrölt bors
- 1 ek házi darált pirospaprika
- 1 tk õrölt pirospaprika
Az alaposan megtisztított húst kockára vágjuk és hagyjuk kicsit lecsöpögni.
Minden zöldséget jól megtisztítunk, majd a paradicsomot nagyobb darabokra, a paprikát apró kockára, a vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk.
A felhevített tyúkzsíron a hagymát üvegesre pároljuk, majd a csirkét hozzáadva fehéredésig pirítjuk.
Meghintjük sóval, borssal, õrölt pirospaprikával.
Hozzáadjuk a paradicsomot (a héját érdemes eltávolítani), a paprikát, a darált paprikát.
Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedõ alatt addig fõzzük, míg a hús megpuhul.
Ha még sok víz maradna rajta, a fedõt levéve hagyjuk azt elfõni.
Melegen, nokedli körettel kínáljuk.