Lecsós csirkecomb petrezselymes rizzsel
sponsored links
Már nagyon idõszerû volt, hogy a tavaly eltett lecsómból -- amibõl még mindig van két üveggel - készítsek valamit. Ezt találtam ki és nagyon finom volt.
Hozzávalók: 4 adag
A szokásos hozzávalók a lecsóhoz: 60 dkg zöldpaprika, 30 dkg paradicsom, 8 dkg füstölt szalonna, só, bors, 5 ek. olaj, 2 tk õrölt pirospaprika, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma. (tehetõ bele még egy kis doboz sûrített paradicsom is)
Kell még 1 csokor petrezselyem, 4 db csirkecomb, 25 dkg rizs, kevés olaj vaj vagy margarin a rizs enyhe pirításához.
Nekem a kész, eltett natúr lecsóm volt, amivel már nem volt sok dolog. De leírom a nyers zöldpaprikás változatot is. A paradicsomot forró vízbe tesszük pár percre, leszûrjük, hideg vizet engedünk rá, ismét leszûrjük és lehúzzuk a héját, gerezdekre vágjuk. A megmosott paprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk vagy hasábokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk a fokhagymát is. A szalonnát felkockázzuk.
A csirkét megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk és meghintjük kevés liszttel. A forró olajban a húsok mindkét oldalát 2-3 percig sütjük, majd kivesszük a zsiradékból. A visszamaradt zsiradékban a szalonnát megpíritjuk és a hagymát is, beletesszük a pirospaprikát, a paradicsomot és az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük. Visszatesszük a combokat, majd 20 perc múlva a zöldpaprikát is. Az egészet puhára pároljuk.
Én a húst elõkészítettem úgy, ahogy föntebb leírtam, de a natúr lecsómmal egyszerre tettem össze a csirkecombokat a szalonnás, hagymás pirospaprikás keverékbe és pároltam készre.
Közben az 1-2 ek forró olajban (margarinban vagy vajban, ki, mit szeret) pirítottam egy kicsit a rizst kb. 1 perc, Felöntöttem 4,5 dl enyhén sós vízzel, majd 20-25 percig pároltam. Belekevertem az apróra vágott petrezselymet. Merõkanálba nyomkodva tányérra borítottam és tálaltam a lecsóval és a hússal.
Hozzávalók: 4 adag
A szokásos hozzávalók a lecsóhoz: 60 dkg zöldpaprika, 30 dkg paradicsom, 8 dkg füstölt szalonna, só, bors, 5 ek. olaj, 2 tk õrölt pirospaprika, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma. (tehetõ bele még egy kis doboz sûrített paradicsom is)
Kell még 1 csokor petrezselyem, 4 db csirkecomb, 25 dkg rizs, kevés olaj vaj vagy margarin a rizs enyhe pirításához.
Nekem a kész, eltett natúr lecsóm volt, amivel már nem volt sok dolog. De leírom a nyers zöldpaprikás változatot is. A paradicsomot forró vízbe tesszük pár percre, leszûrjük, hideg vizet engedünk rá, ismét leszûrjük és lehúzzuk a héját, gerezdekre vágjuk. A megmosott paprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk vagy hasábokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk a fokhagymát is. A szalonnát felkockázzuk.
A csirkét megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk és meghintjük kevés liszttel. A forró olajban a húsok mindkét oldalát 2-3 percig sütjük, majd kivesszük a zsiradékból. A visszamaradt zsiradékban a szalonnát megpíritjuk és a hagymát is, beletesszük a pirospaprikát, a paradicsomot és az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük. Visszatesszük a combokat, majd 20 perc múlva a zöldpaprikát is. Az egészet puhára pároljuk.
Én a húst elõkészítettem úgy, ahogy föntebb leírtam, de a natúr lecsómmal egyszerre tettem össze a csirkecombokat a szalonnás, hagymás pirospaprikás keverékbe és pároltam készre.
Közben az 1-2 ek forró olajban (margarinban vagy vajban, ki, mit szeret) pirítottam egy kicsit a rizst kb. 1 perc, Felöntöttem 4,5 dl enyhén sós vízzel, majd 20-25 percig pároltam. Belekevertem az apróra vágott petrezselymet. Merõkanálba nyomkodva tányérra borítottam és tálaltam a lecsóval és a hússal.