Lecsó és gomba avagy Ebéd és a tisztázni való
sponsored links
Egy valamit tisztázzunk, a lecsó, az lecsó, nincs benne bors, kömény, fûszerpaprika, szalonna, kolbász, tojás, stb...? természetesen ezek nem rontják el a lecsót, sõt!!! imádjuk a kolbászos, tojásos, szalonnás lecsót, az én személyes heppem, pedig az az ici-pici kömény ami kimondottan rá segít az ízélményre (egyébként ezt egy nagy szakácstól lestem el)? de a lecsó, az paprika, paradicsom, só, ez van, ez az alap és kész.
Ezt azért tartom fontosnak, mert reggel azt hittem hogy lecsós csirkét fokok ma enni, aztán eszembe jutott egy régebbi "vita" (mindegy, hogy hol) amelyben a lecsó volt a téma, illetve, az hogy fûszerpaprika és bors kell-e bele...
Ezért gondoltam, hogy egy frappáns étel névvel le védem magam, aztán jöhetnek a villámok.
FÛSZERES-LECSÓS CSIRKECSÍKOK,
LASKAGOMBÁVAL ÉS GALUSKÁVAL
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
25 dkg paprika
30 dkg paradicsom
30 dkg laskagomba
1 fej vöröshagyma
petrezselyem zöldje
fûszerpaprika
kömény
bors, só
galuska
A laskagombát feldaraboljuk (most talán a szokottnál kisebbre), paprikát és a paradicsomot
A vöröshagymát félkarikákra vágjuk és üvegesre sütjük.
A csirkemellet felcsíkozzuk és a hagymához adjuk, amikor elveszti nyers színét, hozzáadjuk a gombát, néhány perc pirítás után, beleszórjuk a paprikát is, sózzuk, borsozzuk, köménnyel ízesítjük,és fûszerpaprikával meghintjük. Elkavarjuk és egy kevéske vízzel felöntjük, de inkább csak azért, hogy a paprika meg ne égjen. Kb. 10 percig rotyogtatjuk, majd beleszórjuk a paradicsomot, és újabb 5-10 perc alatt készre fõzzük, aprított petrezselyem zölddel frissítjük, galuskával tálaljuk.
Felirat hozzáadása |