Lecsó túrós csuszával
sponsored links
Nyáron a lecsó kötlezõ étel, bármilyen formában. Friss házi tehéntúrót vásároltam, így most lecsó mellé túrós csusza készült. Nagyon szerettük, már aki kedve szerint ehetett belõle. Én tészta nélkül fogyasztottam leginkább, de magára is nagyon finom a lecsó. Persze fel lehet még turbózni egyéb zöldségekkel is (cukkini, padlizsán stb), de túrós csuszával bõven elég a sima, hagyományos lecsó is.
Hozzávalók:
- 1 kg paprika (zöldet, sárgát, pirosat használtam, de lehet egyszínût is)
- 80 dkg paradicsom
- 20 dkg füstölt szalonna
- 2 vöröshagyma
- 2-3 cikk fokhagyma
- nagy csipetnyi cukor
- só, õrölt bors
A túrós csuszához:
- 50 dkg csuszatészta
- 50 dkg tehéntúró (sós változat)
- só, õrölt bors
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítése:
- A lecsóhoz a szalonnát apró kockára vágjuk, egy edényben zsírjára sütjük, majd kiszedjük, és félretesszük. A szalonna zsírján üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, paradicsomot, illetve a reszelt fokhagymát. Néhány percig összepirítjuk, megsózzuk, és borsozzuk, ezután felöntjük egy kevés vízzel (kb feléig), és addig fõzzük, amíg a zöldségek jól összefõnek. Ha szükséges, adhatunk még hozzá vizet. Közben a tésztát kifõzzük, leszûrjük, és egy nagy edényben összekavarjuk a túróval. Kis lángon, kavargatva, kissé összepirítjuk. A túrós csuszát tálaláskor meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk sült szalonnával, és lecsóval tálaljuk.