Lecsó télire 2
sponsored links
Idén már sikerült egy kisebb ládányi paprikát összegyûjteni, amibõl az elsõ adag lecsót el tudtam készíteni télre. Jó is azt elõvenni a polcról télen. Most saját termésbõl tudtam az egészet elkészíteni a hagymától a paprika, paradicsomig.
Hozzávalók:
kb. 5 kg paprika, 4-5 db közepes paradicsom, 6 nagy fej vöröshagyma, zsír, só ízlés szerint, 2-3 mk. Na-benzonat (elhagyható), kb. 2-3 csapott ek. tört pirospaprika
Elkészítés:
A megtisztított paprikát és paradicsomot felkarikázom, a hagymát megpucolom és nagyobb szeletekre vágom. Egy nagy lábosban felolvasztom a zsírt és megpirítom a hagymát, amikor már jól megpirult hozzáadom ízlés szerint a sót, és a tört pirospaprikát a lábost félre húzva a tûzhelyrõl.
Beledobom a felaprított paprikát jól átkeverem és fedõ alatt hagyom majdnem puhára párolódni, közben ...