Lecsó sültcsirke maradékkal és füstölt kolbásszal
sponsored links
A tegnapi ebédnél a fiúk hagytak némi pizzafûszeres ízesítésû sültcsirkét: a két mellét, egy alsó combot és egy fél farrészt. Eszembe jutott, hogy egy jó kis lecsót fel lehetne dobni vele. Aztán a fõzés utolsó fázisában, miután megkóstoltam a sülthúsos lecsót, éreztem, hogy kellene még bele egy kis plusz íz. Egy kis füstös, úgyhogy beleszeltem még egy kis darab - kb 10 cm - tóalmási csípõs kolbászt.
A lecsó hozzávalói: 2 hatalmas hagyma, 5 nagy tölteni való paprika, 2 hegyes-erõs paprika, 6 közepes fürtös paradicsom, 2 evõkanálnyi sûrített paradicsom, kevés olaj, só, 1 fehér kanál fûszerpaprika, kb. 2 dl forró víz, pár csepp folyékony édesítõszer.
Szokásos módon készítettem a lecsót, és amikor már szépen összeállt, hozzátettem a szeletekre vágott sült csirkét, majd kb. 10 perc rotyogtatás és kóstolás után a csípõs füstölt kolbász szeleteket. Még pár perc együtt a serpenyõben és tálalhattam a finom csípõs, zöldséges-húsos fogást.
Kenyér nélkül testkontrollosnak mondható, 4 óra utána a várakozási idõ.
Kenyérrel már nem, úgy 8 órás.