Lecsó nokedlivel
sponsored links
Hozzávalók:
50 dkg zöldpaprika - kicsumázva ízlés szerint darabolva, 1 db csípõs zöldpaprika, 30 dkg paradicsom - lehéjazva, darabokra vágva, 3 nagyobb hagyma karikákra vágva, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 csapott evõkanál cukor, õrölt pirospaprika, 10-15 dkg füstölt szalonna - kockára vágva.
Elkészítése:
A szalonnát kiolvasztjuk, kiszedjük, a zsírjában a karikára vágott hagymát elkezdjük
dinsztelni, de üvegesnek kell maradnia, mert még tovább fogjuk fõzni. Rádobjuk a darabolt paprikát, és tovább dinszteljük, 3-4 perc múlva megszórjuk az õrölt pirospaprikával, ízlés
szerint lehet csípõs is, visszatesszük a szalonnadarabkákat. Tovább pároljuk, kevés vizet adunk hozzá, amikor látszik, hogy puhul a paprika, beletesszük a darabolt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a ...