Lecsó, ismét - ahogy nagymamám készítette
sponsored links
Olyan csirkepaprikást és olyan lecsót, mint apai nagymamám, szerintem senki sem tud készíteni. Hogy mi a titkuk, fogalmam sincs, mert hiába követem tövirõl hegyire az elmondását, sosem sikerül olyanra, mint amit õ fõzött anno. Mert mostanában már nem fõz. :(
A lecsó is nála teljesen más volt, mint édesanyámnál. És ezt jobban szerettem mamámnál. Az igazi magyarázatát nem tudom, egyszerûen csak így éreztem mindig. Mint már többször írtam lecsóügyben, nálunk ez volt az egyik húsmentes étel, amit a férfiak is szívesen ettek hús nélkül, mert tartalmas, laktató. Mamám pedig mindig jó sok zöldséget is tett bele. Így igazán nyárias és igazán vitamindús fogást tett az asztalra anélkül, hogy tudatosan tette volna. Én is megpróbáltam most reprodukálni, és mondhatom, nagyjából sikerült. Zöldbabot szerettem volna még tenni bele, mert mamám mindig tett, de éppen nem kaptam. Akinek viszont van, ne habozzon beletenni. Nagyon rájártam. Pedig jó nagy adag lett belõle!
Erdélyi rizses lecsó sok-sok zöldséggel
Hozzávalók: 3 hagyma, 2-3 zöld paprika, 2 sárgarépa, 3-4 közepes krumpli, 1 kis zsenge tök, 5-6 paradicsom, 20 dkg zsenge szemes bab, 20 dkg rizs (1 pohár), kb. 60 ml olaj, só, bors, 1 teáskanál ...