Lecsó baconos virslivel egyenesen a sütõbõl.
sponsored links
A nyár slágere a lecsó, legyen az éppen bográcsban készítve, vagy annak hiányában a tûzhelyen, nálunk mindegyik változatnak nagy sikere van. Így aztán amikor megláttam a Vidék íze magazinban a sütõben készült lecsót, rögtön el is döntöttem, hogy bizony én is elkészítem. A receptet alapul véve, a saját ízlésünkre formálva, tojással gazdagítva, mert a lecsó nálunk tojás nélkül elképzelhetetlen, végül el is készült. Nem kellett csalódnom, mert a sütõben készült lecsó is nagyon, de nagyon finom.
Hozzávalók:
1 kg paprika
0,5 kg paradicsom
3 nagy vöröshagyma
8 db virsli
20 dkg bacon
4 db tojás
só
õrölt színes bors
2 ek sertészsír (v. étolaj)
A paprikát csumázzuk ki, majd vékonyan karikázzuk fel. A paradicsomot vágjuk ketté, majd a vastag szárrészt vágjuk ki, és szintén szeleteljük fel. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vékonyan szeleteljük fel.
Egy serpenyõbe hevítsük fel a zsírt (v.étolajat) majd adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát, enyhén sózzuk, szórjuk meg színes õrölt borssal, és pároljuk pár percig, hogy kissé összeessen.
Ezután szedjük ki a zsiradékból, egyenletesen terítsük bele egy tepsibe, és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a felszeletelt paprikát, majd enyhén sózzuk, szórjuk meg õrölt színes borssal, és pároljuk pár percig, hogy kissé összeessen.
Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a tepsiben lévõ vöröshagymára, majd rakjuk rá a felszeletelt paradicsomot is.
A virslit vágjuk félbe, majd mindegyik darabot tekerjük be egy-egy szelet baconbe.
Ezután helyezzük egymás mellé a paradicsom tetején úgy, hogy középen maradjon elég hely a tojásnak.
Helyezzük be elõmelegített sütõbe, majd közepes hõmérsékleten süssük 40-45 percig.
Ezután vegyük ki a sütõbõl, ha sok levet engedett volna, akkor a felesleget szedjük ki, majd a két virslisor között csináljunk négy kis mélyedést, üssük bele a tojásokat és enyhén sózzuk meg.
Ezután tegyük vissza a sütõbe, és addig süssük, míg a tojások kellõen megsülnek. (én lágyabbra sütöttem, de ez ízlés dolga)
Tálalás elõtt szedjük tányérra az elkészült lecsót, majd friss kenyérrel, péksüteménnyel kínáljuk.