Lecsó... az utolsó üveggel még tavalyról....
sponsored links
... na ez is elfogyott, az utolsó üveg lecsóm, nem baj nemsoká itt a friss, bár jó ez a módszer, ahogy eltettem tavaly, mert olyan volt ma is, mintha frisset ettünk volna.
Paradicsomlé is már csak 1 üveggel van, úgy tervezem, hogy nem fõzöm meg se levesnek, se töltött paprikának, hanem megiszom, csak úgy az üvegbõl.
Idén is elteszek jó pár üveggel, lecsót is, paradicsomlét is, ugyanígy ahogy ezeket, mert nagyon finom.
A lecsóhoz csak hagymát dinsztelek két jókora fejjel, apróra vágva és öntöm hozzá az üveg lecsót, összefõzöm negyedóra-húsz perc alatt, a végén megy bele a karikázott debreceni vagy virsli, mikor hogy, öt percre és kész.
Mert csak félig fõtten teszem el üvegekbe, hogy ilyenkor amikor enni akarjuk, még fõni, puhulnia kelljen a hagymával és ettõl tényleg olyan, mint a frissen készített.
Most tarhonyával ettük - én ezzel szeretem a legjobban - de szoktam rizzsel is, vagy apró nokedlit is szaggatni mellé, vagy tojással sütöm össze, de magában is jó friss, puha kenyérrel, sõt... sõt... sõt... tunkolni vele a levét... hmmmm