Lecsó alaprecept
sponsored links
Sokáig nem tudtam lecsót készíteni. Hol túl híg lett, hol kevés volt benne a paprika, hol sok, de soha nem éreztem a lecsóimon azt az igazi zöldséges ízkavalkádot...
Na ez már a múlté, úgyhogy sajnálom, hogy vége a nyárnak, mert a friss zöldségekbõl készül a legfinomabb lecsó, én meg épp most jöttem bele a készítésébe.
Ráadásul az sem utolsó szempont, hogy fogyókúrába is beilleszthetõ (lévén személyem egy megszállott fogyókúrázó).
Korábban mindig tettem bele egy pici cukrot is, de a férjem sem a paradicsomlevesben, sem a lecsóban nem tudja elviselni a cukor ízét. És láss csodát: tökéletes enélkül is, csak a mai ember túlságosan hozzá van szokva az édes ízekhez...
Elõször az alapreceptet ismertetném, alább kiegészítettem még 1-2 dologgal:
Hozzávalók:
- 60 dkg paradicsom
- 1 kg lecsópaprika
- 3 nagy csipet só
- fél kk õrölt feketebors ...