Lecs?s csirkem?j puliszk?val
sponsored links
Hozz?val?k (4
szem?lyre):
Adagok sz?ma: 4 adag
Felk?sz?l?si id?: 15 min
F?z?si id?: 30 min
50 dkg csirkem?j, 5
dkg f?st?lt szalonna, 2 paprika, 3-4 h?mozott paradicsom, 4-5 hagyma, 2 cikk
fokhagyma, zs?r vagy olaj, pirospaprika, h?zi ?tel?zes?t?, s?, bors,
petrezselyemz?ld.
Elk?sz?t?se:
A m?jat megtiszt?tjuk,
majd kock?ra v?gjuk. A szalonn?t v?kony cs?kokra, a hagym?t apr?ra, a paprik?t
cs?kokra, a paradicsomot pedig kock?ra v?gjuk. Kev?s zsirad?kon megpir?tjuk a
szalonn?t, hozz?adjuk a hagym?t ?s a z?zott fokhagym?t, ?vegesre pir?tjuk.
Ekkor hozz?adjuk a paprik?t ?s a paradicsomot, h?zi ?tel?zes?t?vel, s?val,
borssal f?szerezz?k, fel?ntj?k annyi v?zzel, amennyi ellepi, lef?dj?k, ?s lass?
t?z?n f?zz?k. Amikor a z?lds?gek megpuhultak, beletessz?k a m?jat, megsz?rjuk
pirospaprik?val ?s apr?ra v?gott petrezselyemz?lddel, k?szre f?zz?k. Puliszk?val
?s ?zl?s szerint sal?t?val, savany?s?ggal t?laljuk.