Lebbencstészta házilag
sponsored links
Emlékszem még Nagymamám hogy készítette a lebbencstésztát. Összegyúrta a lisztet a tojással, kinyújtotta szép vékonyra a deszkán. De nem ám géppel, hisz akkor még csak sodrófa volt. Késsel szép egyforma darabokat kanyarintott. Anyukám volt, hogy idõ hiányában csak elnyújtott egy-egy darabka tésztát és mikor megszáradt, darabokra törte.
Nagyon régen volt terítéken ilyen leves, ezért találtam ki, hogy akkor legyen ez a következõ ebéd elsõ fogása.
Kaptunk Párom Anyukájától gyönyörû nagy és igazán sárga házi tojásokat. Azzal a legjobb a házi tészta.
Tényleg nem nagy ördöngösség ha van egy kis szabadidõnk, megéri elkészíteni.
Egyik születésnapomra a család meglepett egy tésztanyújtó géppel, ami meglehetõsen leegyszerûsíti és lerövidíti a nyújtási fázist.
Hozzávalók:
Ha jól összedolgoztuk, kb. 4 részre osztjuk.
A tésztanyújtó gép legvastagabb fokozatán kezdve (nekem 8 van rajta) elkezdjük nyújtani és mindíg kisebb egységre állítva egyre vékonyabbra nyújtjuk. Ez a képen szereplõ 3-as, azaz 3 mm vastag tészta lett.
Gép hiányában ezt a mûveletet sodrófával is végezhetjük, ami kicsit több idõt vesz igénybe.
Közepes méretû rombuszokra vágjuk.
Tiszta konyharuhára téve hagyjuk megszáradni. Ha nem használjuk fel azonnal, akkor 1-2 nap alatt szépen megszárad.
Papírszalvétával kibélelt papírdobozban vagy üvegben tárolhatjuk a kész tésztát.
Nagyon régen volt terítéken ilyen leves, ezért találtam ki, hogy akkor legyen ez a következõ ebéd elsõ fogása.
Kaptunk Párom Anyukájától gyönyörû nagy és igazán sárga házi tojásokat. Azzal a legjobb a házi tészta.
Tényleg nem nagy ördöngösség ha van egy kis szabadidõnk, megéri elkészíteni.
Egyik születésnapomra a család meglepett egy tésztanyújtó géppel, ami meglehetõsen leegyszerûsíti és lerövidíti a nyújtási fázist.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb házi tojás
- 8-10 dkg liszt
Ha jól összedolgoztuk, kb. 4 részre osztjuk.
A tésztanyújtó gép legvastagabb fokozatán kezdve (nekem 8 van rajta) elkezdjük nyújtani és mindíg kisebb egységre állítva egyre vékonyabbra nyújtjuk. Ez a képen szereplõ 3-as, azaz 3 mm vastag tészta lett.
Gép hiányában ezt a mûveletet sodrófával is végezhetjük, ami kicsit több idõt vesz igénybe.
Közepes méretû rombuszokra vágjuk.
Tiszta konyharuhára téve hagyjuk megszáradni. Ha nem használjuk fel azonnal, akkor 1-2 nap alatt szépen megszárad.
Papírszalvétával kibélelt papírdobozban vagy üvegben tárolhatjuk a kész tésztát.