Lebbencsleves
sponsored links
A tegnap gyúrt házi lebbencstésztából ma ebédre elkészült a finom leves.
Hozzávalók 4 fõre:
- 1 tojásból készült lebbencstészta
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 vékony csík szalonna (kb. 3 dkg)
- 1 ek tyúkzsír
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyem
- 1 zsenge karalábé
- 4 közepes krumpli
- 1 tk só
- 0,5 kk õrölt bors
- 1 ek házi darált paprika
- 1 tk õrölt pirospaprika
- 1 kevés csemege paprikakrém
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk.
A vöröshagymát felkockázzuk, a szalonnát vékony csíkokra vágjuk.
A sárgarépát és a petrezselymet vékonyra karikázzuk, a krumplit és a karalábét kockára vágjuk.
A felolvasztott zsíron a szalonnát zsírjára pirítjuk (a szalonnából kevéske zsír sült ki, ezért volt még szükség egy kis tyúkzsírra), majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk vele.
A tésztát kicsit megpirítjuk rajta.
Felengedjük vízzel, hozzáadjuk a fûszereket.
Ha felfõtt, mehetnek bele a zöldségek is.
Fedõ alatt addig fõzzük, míg a zöldségek és a tészta is puha lesz.
Friss petrezselyemlevéllel meghintve kínáljuk.