Lebbencsleves
sponsored links
Családban nem volt divat a lebbencsleves, tegnapig. Valahogy kimaradt az életembõl. Viszont a munkatársnõm férjének a kedvence, így gyakran készít és hoz magával. Így alakult, hogy tegnap megkóstoltam és este már el is készítettem. Ízlett, pedig mindenki azt mondta ez a tipikus kantin leves. Bár gondolom, ha otthon maga készíti az ember, úgy ízesíti, hogy a végén remekmû váljék belõle. Két tányérral nyomtam be.
250 g lebbencs tészta - 3 ujjnyi szalonna - 1 arasznyi kolbász - 5-6 közepes szem burgonya - 1 negyed zeller gumó és zöldje - 1 hagyma - 1 paprika - majoránna - bors - pirospaprika - babérlevél- só v. ételízestõ - petrezselyem
Zsírjára pirítjuk a felkockázott szalonnát, majd azon átpirítjuk a kisebb darabokra tördelt tésztát. Ha színt ...