Lebbencsleves
sponsored links
Egyszerû leveske...régen sokszor fõzték....ma kevesebbet.A legegyszerûbb változatát imádjuk.
Van ennél finomabb???....emlékek is jönnek ....nagyik ,dédik...
Hozzávalók:
Van ennél finomabb???....emlékek is jönnek ....nagyik ,dédik...
Hozzávalók:
- fél zacskó csusza tészta
- 1 hagyma félbe vágva
- 1 szelet házi füstölt szalonna
- só,bors,pirospaprika,csípõs
- 2 szem krumpli kockázva
Mindössze ennyi a hozzávaló--eredmény isteni.
A szelet szalonnát 3-db-ra vágom,pirítom,mellé a hagyma és a tészta.....addig sütöm,míg a tészta nem barnul.Megszórom kevés pirospaprikával,felöntöm bõven vízzel...ízesítem.
Ha a tészta puhul---pár perc---krumplit is beleteszem. Fõzöm.
Tálaláskor egy kis metélõvel megszórom.
Természetesen lehet kolbásszal gazdagítani. Mi így szeretjük.
Jó étvágyat kívánok...MARI