Lebbencs és bõrke avagy Klasszikusok bûvöletében

2017-06-30

sponsored links

Szerencsére most nincs olyan dög meleg, mint akkor, amikor nem fújt a szél, de most fúj, nagyon fúj.
Mondhatnám fújj-fújj, de legalább, nincs meleg, olyan meleg, mint akkor...
...és így bátrabban készítettem egy könnyû kis nyári ételt ?
...és ismét visszanyúlhattam egy kicsit a klasszikusokhoz.














BÜRKÉS LEBBENCS
Hozzávalók:
35 dkg sertés bõrke
40 dkg burgonya
10 dkg kenyérszalonna
15 dkg lebbencs tészta (csusza tészta)
1 szál sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
majoránna
fûszerpaprika
petrezselyem zöldje
kömény
bors, só
sertészsír
(Én a bõrkét kb. 30 percig, sós vízben elõ szoktam fõzni, és csak utána csíkozom fel, szerintem így könnyebb, de nem kötelezõ)
A szalonnát apró kockákra vágjuk, kipirítjuk a zsírját, félrehúzzuk a tûzrõl, adunk hozzá egy kis kanál zsírt, hogy ne égjen tovább, és kiszedjük a pörcöket, félretesszük; a visszamaradt zsíron szépen megpirítjuk a lebbencs tésztát. 
A burgonyát felkockázzuk, a sárgarépát felkarikázzuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, egy kevéske zsíron, üvegesre sütjük, közben a paprikát és a paradicsomot és a fokhagymát is felaprítjuk, aztán a hagymához adjuk, összepirítjuk, megsózzuk, borsozzuk, köménnyel, majoránnával ízestjük, meghintjük fûszerpaprikával, elkeverjük, és egybõl felöntjük vízzel, de csak annyival ami jól ellepi, és szépen forralva, pörkölt alapot készítünk, szükség szerint vízzel felöntögetve.
Amikor jó sûrûre "szétfõtt" beletesszük a felcsíkozott bõrkét.
Ahogy a bõrke puhul, hozzáadjuk a burgonyát és a répát, felöntjük jó másfél liter vízzel, aztán amikor felforrt beleszórjuk tésztát is.
Amikor minden szépen megfõtt, kóstolunk, ha kell utóízesítjük, majd hozzákeverjük a szalonna pörcöket és az (nálam kimaradhatatlan) aprított petrezselyem zöldet.



Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2017/06/...

sponsored links

Keres?s