Leamortizálva, de boldogan :)

2017-10-03

sponsored links

Ahogy itt ülök, mindkét csuklóm fáslizva ill. csuklószorítózva, a lábaim pedig felpolcolva, szerintem nyugodtan kijelenthetem: túlnõtt rajtam a gyerek. Fizikailag legalábbis mindenképpen, ugyanis olyan ütemben nõ, hogy az izmaim és az ízületeim nem bírják vele az iramot. Az erejérõl nem is beszélve, amikor épp próbál kitekeredni a kezembõl. :)
Azt hiszem, kicsit leamortizál Prüccs, fizikailag legalábbis mindenképpen. :) Lelkileg meg a fürdés elõtti utolsó óra, nem tudom, mikorra jutunk el oda, hogy az ne a szenvedés kategóirájába essen. :) Ma például, az utolsó fél órára már feladtam és mondtam, hogy nem érdekel, hogy mennyire esik kint, magamra kötöttem a kisgombócot és mentem ki vele esernyõvel. Az Uram épp akkor ért haza, nem kérdezett semmit, csak jött velünk. :)
Majd egyszer biztosan elmúlik ez az állandó idõzavar. Majd ha felnõtt. :D Minden esetre sokszor bosszant, hogy most is, mikor nézegetem, melyik receptet töltsem fel, szembesülök vele, hogy jesszus, mennyi jó és gyorsan összedobható recept van, nem igaz, hogy nem tudom venni azt az 5-10 percnyi energiát, hogy összedobjam. Ennyire még Prücsi mellett is kellene, hogy legyen idõm. De a kóros kialvatlanság szerintem egyszerûen elbutítja az embert.
Sebaj, semmiért nem adnám ezt a rettenetes kimerültséget. Bár hajnali 5 felé, amikor addig csak 1-2 órát sikerült aludni, nem ezt szoktam azért mondani. De aztán mindig észhez térek. :)

A recept a Kifõztükben is megjelent.

Édes kuszkusz gránátalmával és pisztáciával

 

Hozzávalók 4 személyre
8,5 dkg kuszkusz
1 dl Cocomas kókusztejszín
1 dl víz
1,5 dkg nyírfacukor
2 evõkanál kókuszreszelék
1,5 dkg natúr pisztácia
5 dkg gránátalmamag
1/4 kávéskanál õrölt fahéj
1 kardamom
1 evõkanál frissen aprított menta

A kardamom tokját megtörjük, kivesszük, és mozsárban összetörjük a magokat. A pisztáciát durvára aprítjuk. A kókusztejszínt elvegyítjük a vízzel, a fûszerekkel és a cukorral, majd forráspontig hevítjük. Hozzáadjuk a kuszkuszt, és 10 percig lefedve állni hagyjuk. Villával fellazítjuk, kis tálkákba halmozzuk. A gránátalmamaggal, a pisztáciával és a mentával megszórva tálaljuk.

CH tartalom: 20 g CH/fõ
Kalóriatartalom: 235 kcal/fõ







Folytats a blogon ... flamcsi.blogspot.com/2017/10/leamorti...

sponsored links

Keres?s