Le a mûhabokkal, kinek kell az!?
sponsored links
Elõ a retro habszifonokkal, ha nincs, érdemes beszerezni? Ennél egyszerûbben, gyorsabban már nem is lehetne? Nyár, gyümölcs, könnyed finom desszertek, Nyami-nyami?:) Ez a desszert sem igényel nagyobb oda figyelést, 5 perc alatt kész, ha hidegen szeretnénk, ha ellen tudunk állni neki és nem kanalazzuk be gyorsan, akkor pedig még 30 percet vesz igénybe? Ha még nem próbáltad, itt az ideje?:)
Sárgadinnyés joghurtos gyümölcsös hab
Hozzávalók:
? sárgadinnye
100 g sárgadinnye püré
250 g görög joghurt
50 ml tejszín
? lime leve
20 g cukor - vagy édesítõ: por vagy folyékony
habszifon + 2 db habpatron
Elkészítés:
A sárgadinnyét kimagozzuk, a húsát eltávolítjuk a héjától.
A fele gyümölcsöt vágjuk apróbb kockára, és tegyük egy üvegpohár aljára, és tegyük a hûtõbe. Tegyünk félre, gyümölcsöt a díszítéshez is.
A sárgadinnye egy részét - 100 g pürét kapjunk - egy turmixba tesszük, és jól összekeverjük. Egy finom szûrön, szûrjük át, hogy ne legyen benne rostdarab. Tegyük félre.
Ezt követõen a többi hozzávalót összekeverjük egy tálban, hogy a cukor/édesítõszer felolvadjon, és adjuk hozzá a jól össze turmixolt gyümölcs pépet. Keverjük el.
Ha készen vagyunk, öntsük a habszifonba, és engedjünk bele 2 db habpatront, egymást követõen.
Tegyük a hûtõbe fél órára.
Ha letelt az idõ, akkor a gyümölcsös habot, az elõzõekben elkészített pohárban lévõ gyümölcsre nyomjuk rá, díszítsük sárgadinnye darabokkal.
*Tipp: ha a cukrot édesítõvel helyettesítjük, akkor az egészséges étrendbe is beilleszthetõ. Igazi fitness desszertet varázsolhatunk magunknak.
A habszifont túltölteni nem szabad, egy fél literes szifon 4 dl folyékony anyagot vesz fel. Vannak olyan sûrû állagú krémek, töltelékek, melyekhez akár két patront is fel kell használnunk. Ezt érdemes kitapasztalni.
Jó nasizást!
Klarissza
Sárgadinnyés joghurtos gyümölcsös hab
Hozzávalók:
? sárgadinnye
100 g sárgadinnye püré
250 g görög joghurt
50 ml tejszín
? lime leve
20 g cukor - vagy édesítõ: por vagy folyékony
habszifon + 2 db habpatron
Elkészítés:
A sárgadinnyét kimagozzuk, a húsát eltávolítjuk a héjától.
A fele gyümölcsöt vágjuk apróbb kockára, és tegyük egy üvegpohár aljára, és tegyük a hûtõbe. Tegyünk félre, gyümölcsöt a díszítéshez is.
A sárgadinnye egy részét - 100 g pürét kapjunk - egy turmixba tesszük, és jól összekeverjük. Egy finom szûrön, szûrjük át, hogy ne legyen benne rostdarab. Tegyük félre.
Ezt követõen a többi hozzávalót összekeverjük egy tálban, hogy a cukor/édesítõszer felolvadjon, és adjuk hozzá a jól össze turmixolt gyümölcs pépet. Keverjük el.
Ha készen vagyunk, öntsük a habszifonba, és engedjünk bele 2 db habpatront, egymást követõen.
Tegyük a hûtõbe fél órára.
Ha letelt az idõ, akkor a gyümölcsös habot, az elõzõekben elkészített pohárban lévõ gyümölcsre nyomjuk rá, díszítsük sárgadinnye darabokkal.
*Tipp: ha a cukrot édesítõvel helyettesítjük, akkor az egészséges étrendbe is beilleszthetõ. Igazi fitness desszertet varázsolhatunk magunknak.
A habszifont túltölteni nem szabad, egy fél literes szifon 4 dl folyékony anyagot vesz fel. Vannak olyan sûrû állagú krémek, töltelékek, melyekhez akár két patront is fel kell használnunk. Ezt érdemes kitapasztalni.
Jó nasizást!
Klarissza