Le a mûhabokkal, kinek kell az!?

2014-06-21

sponsored links

Elõ a retro habszifonokkal, ha nincs, érdemes beszerezni? Ennél egyszerûbben, gyorsabban már nem is lehetne? Nyár, gyümölcs, könnyed finom desszertek, Nyami-nyami?:) Ez a desszert sem igényel nagyobb oda figyelést, 5 perc alatt kész, ha hidegen szeretnénk, ha ellen tudunk állni neki és nem kanalazzuk be gyorsan, akkor pedig még 30 percet vesz igénybe? Ha még nem próbáltad, itt az ideje?:) 

Sárgadinnyés joghurtos gyümölcsös hab3Sárgadinnyés joghurtos gyümölcsös hab

Hozzávalók:

? sárgadinnye

100 g sárgadinnye püré

250 g görög joghurt

50 ml tejszín

? lime leve

20 g cukor - vagy édesítõ: por vagy folyékony



habszifon + 2 db habpatron

Elkészítés:

A sárgadinnyét kimagozzuk, a húsát eltávolítjuk a héjától.

A fele gyümölcsöt vágjuk apróbb kockára, és tegyük egy üvegpohár aljára, és tegyük a hûtõbe. Tegyünk félre, gyümölcsöt a díszítéshez is.

Sárgadinnyés joghurtos gyümölcsös hab1

A sárgadinnye egy részét - 100 g pürét kapjunk - egy turmixba tesszük, és jól összekeverjük. Egy finom szûrön, szûrjük át, hogy ne legyen benne rostdarab. Tegyük félre.

Sárgadinnyés joghurtos gyümölcsös hab2

Ezt követõen a többi hozzávalót összekeverjük egy tálban, hogy a cukor/édesítõszer felolvadjon, és adjuk hozzá a jól össze turmixolt gyümölcs pépet. Keverjük el.

Sárgadinnyés joghurtos gyümölcsös hab4

Ha készen vagyunk, öntsük a habszifonba, és engedjünk bele 2 db habpatront, egymást követõen.

Tegyük a hûtõbe fél órára.

Sárgadinnyés joghurtos gyümölcsös hab6

Ha letelt az idõ, akkor a gyümölcsös habot, az elõzõekben elkészített pohárban lévõ gyümölcsre nyomjuk rá, díszítsük sárgadinnye darabokkal.

Sárgadinnyés joghurtos gyümölcsös hab5

*Tipp: ha a cukrot édesítõvel helyettesítjük, akkor az egészséges étrendbe is beilleszthetõ. Igazi fitness desszertet varázsolhatunk magunknak. :)

A habszifont túltölteni nem szabad, egy fél literes szifon 4 dl folyékony anyagot vesz fel. Vannak olyan sûrû állagú krémek, töltelékek, melyekhez akár két patront is fel kell használnunk. Ezt érdemes kitapasztalni.

Jó nasizást!

Klarissza




Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s