Lazacpisztráng mákos zöldborsópürével és sütõtökkel
sponsored links
A halakkal még ha élve is de leginkább egy halas boltban, vagy pultnál illetve azok akváriumában találkozunk többnyire. Az utóbbi években Nálunk is gazdag a választék, és hála a budaörsi halpiacnak, az eddig elérhetetlen friss halak is rendelkezésre állnak. Csak tudjuk melyik mire való, és hogyan a legjobb elkészíteni.
A legkíméletesebb módja a halak elkészítésének a gõzölés, némi zöld fûszerrel, zöld hagymával gyömbérrel, melyet tehetünk a párolófolyadékba, vagy közvetlenül a halra. Ezzel az eljárással õrzi meg a hal legjobban eredeti ízét, aromáját. Hasonlóan ízletes és kíméletes még a hal párolása is. Ezt ajánlom alkalmazni a szárazabb halak esetében. Kis vajat, vagy olíva olajat adhatunk a pároló léhez, ehhez bármilyen serpenyõ, vagy lapos lábas megfelel.
A lazacfélék közül a lazacpisztrángot szárazabbnak érezhetjük de ugyanúgy gazdag tárháza a telítetlen zsíroknak és vitaminoknak. Ezért a párolást választottam az elkészítéséhez.
Hozzávalók 2 adaghoz:
220-300 g lazacpisztráng filé ...