Lazacos újkrumplisaláta
sponsored links
Elõször is szeretnék elnézést kérni mindenkitõl, hogy mostanában keveset kommentelek az ismerõs blogokon, s a saját bejegyzéseimnél is elég késõre válaszolok, de nagy a hajtás most a suliban is, évzárás, érettségi közeledik, s a jó idõ is elvon a géptõl, inkább ülök a szabadban, a napon. De esténként végig szoktam nézni a blogokat, megcsodálom, ki mit készített:)
Most ismét egy Jamie ihlette újkrumplis receptet hoztam, nagyon szeretem forgatni a könyveit, mindig megtetszik valamelyik receptje, amelyet aztán saját szájízre alakítva elkészítek. Mint most is :) Minden hozzávalóját külön - külön is szeretem, hát még együtt :)
Hozzávalók (2 személy részére): 40 dkg újkrumpli, 1 kígyóuborka, 10 dkg füstölt lazac, 1 dl görög joghurt, 1 nagy csokor friss kapor, 2 - 3 teáskanál citromlé, só.
Elkészítése:
Most ismét egy Jamie ihlette újkrumplis receptet hoztam, nagyon szeretem forgatni a könyveit, mindig megtetszik valamelyik receptje, amelyet aztán saját szájízre alakítva elkészítek. Mint most is :) Minden hozzávalóját külön - külön is szeretem, hát még együtt :)
Hozzávalók (2 személy részére): 40 dkg újkrumpli, 1 kígyóuborka, 10 dkg füstölt lazac, 1 dl görög joghurt, 1 nagy csokor friss kapor, 2 - 3 teáskanál citromlé, só.
Elkészítése:
- Elõkészítjük a saláta hozzávalóit: krumplit, az uborkát, a lazacot, a joghurtot, a kaport, a citromot.
- A krumplit alaposan megmossuk, a héját lekaparjuk.
- A megtisztított krumplit enyhén sós vízben puhára fõzzük, leszûrjük.
- Az uborkát megmossuk, hosszában kettõbe vágjuk, belenyomkodjuk a kaport, uborkagyalun legyaluljuk.
- A leszûrt és langyosra hûlt krumplit a tenyerünkkel kissé megroppantjuk.
- A legyalult uborkához hozzáadjuk a sót, a joghurtot, a citromlét, alaposan összekeverjük, és azonnal tálaljuk az újkrumplival és a szeletekre tépkedett lazaccal.