Lazacos, zöldborsós szélesmetélt zöld citromos szósszal

2017-05-26

sponsored links


Nagyon nyárias, nagyon könnyû, és nagyon finom, gyprsan elkészíthetõ téstztaétel. Mi nagyon szerettük.

Hozzávalók 4 személyre: 

  • 50 dkg szélesmetélt
  • 50 dkg lazacfilé
  • 15 dkg zöldborsó
  • 4 zöld citrom 
  • 1 kisebb haygma
  • 3 evõkanál vaj
  • 3 evõkanál liszt 
  • 3 evõkanál olívaolaj
  • 4 dl zöldségalaplé (vagy ételízesítõs víz)
  • 2 dl fõzõtejszín
  • 2 marék mentalevél
  • só, õrölt bors


Elkészítése: 

  • A tésztát enyhén sós vízben kifõzzük, és leszûrjük. 
  • Egy serpenyõben vajat hevítünk, megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd megszórjuk liszttel, és kavargatva lepirítjuk. Felöntjük alaplével, hozzáadjuk a zöldborsót, és puhára fõzzük. A végén a tejszínnel összeforraljuk a szószt. 
  • Közben a lazacot kockára vágjuk, és olajon minden oldalán megpirítjuk. Sózzuk és borsozzuk. 
  • A tésztát a szósszal összekavarjuk, 2 zöld citrom kifacsart levével, illetve sóval és borssal ízesítjük. 
  • Tálaláskot lazacdarabokkal, mentalevéllel, és a maradék negyedekre vágott zöld citrommal gazdagítjuk.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2017/05/lazaco...

sponsored links

Keres?s