Lazacos, zöldborsós szélesmetélt zöld citromos szósszal
sponsored links
Nagyon nyárias, nagyon könnyû, és nagyon finom, gyprsan elkészíthetõ téstztaétel. Mi nagyon szerettük.
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg szélesmetélt
- 50 dkg lazacfilé
- 15 dkg zöldborsó
- 4 zöld citrom
- 1 kisebb haygma
- 3 evõkanál vaj
- 3 evõkanál liszt
- 3 evõkanál olívaolaj
- 4 dl zöldségalaplé (vagy ételízesítõs víz)
- 2 dl fõzõtejszín
- 2 marék mentalevél
- só, õrölt bors
Elkészítése:
- A tésztát enyhén sós vízben kifõzzük, és leszûrjük.
- Egy serpenyõben vajat hevítünk, megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd megszórjuk liszttel, és kavargatva lepirítjuk. Felöntjük alaplével, hozzáadjuk a zöldborsót, és puhára fõzzük. A végén a tejszínnel összeforraljuk a szószt.
- Közben a lazacot kockára vágjuk, és olajon minden oldalán megpirítjuk. Sózzuk és borsozzuk.
- A tésztát a szósszal összekavarjuk, 2 zöld citrom kifacsart levével, illetve sóval és borssal ízesítjük.
- Tálaláskot lazacdarabokkal, mentalevéllel, és a maradék negyedekre vágott zöld citrommal gazdagítjuk.