Lazacos tojáslepény fûszeres joghurttal, avagy egy királyi reggeli
sponsored links
Valóban egy király reggelirõl van szó, minden, ami ebben az ételben szerepel, úgy tökéletes, ahogy van. Gyors, finom, és egészséges, fõként, ha házi tojásból készítjük.
Laktató, de nem hízlal, szóval egyszerûen imádnivaló :)
Hozzávalók (4 személyre):
- 7 tojás
- 10 dkg füstölt lazac
- 1 kis doboz zsírszegény natúr joghurt (150 g)
- 3 evõkanál apróra vágott metélõhagyma (snidling)
- 1 csapott evõkanál kókuszzsír (vagy olívaolaj a sütéshez)
- 1 teáskanál extra szûz olívaolaj
- kevés citromlé
- só, õrölt bors
- opcionális: õrölt csili v. csilipehely
Elkészítése:
- A joghurtot kikavarjuk a snidlinggel, olívaolajjal, illetve sóval, borssal ízesítjük.
- A tojásokat egy tálban felütjük, villával enyhén felverjük, sóval, borssal fûszerezzük (ebbe is kavarhatunk apróra vágott snidlinget).
- Egy serpenyõben kókuszzsírt forrósítunk, és 4 adagban kisütjük a tojást úgy, hogy szép kerek, lepény formájú maradjon.
- Tálaláskor a tetejét kirakjuk füstölt lazac darabokkal (kevés citromlevet önthetünk rá), és meglocsoljuk joghurttal. Ízlés szerint kevés csilivel is megszórhtajuk.
Tipp: Snidling helyett lehet használni zöldhagyma szárat is.