Lazacos-hagymás tojásrántotta.
sponsored links
A tojásrántottát gondolom mindenki szereti, ezzel így vagyunk mi is. Van hogy csak egyszerû rántotta készül, van amikor hagymás vagy éppen kolbászos tojásrántotta kerül a reggelizõ asztalra, de van amikor kicsit szabadjára engedem a fantáziámat. Ez történt a napokban is, és a hagyma mellett, füstölt lazac is került a tojáshoz, valamit egy kevés fõzõtejszín is, melytõl finom, krémes állagot kapott sütés után. Az elkészült rántottát pedig tálalhatjuk egy szelet friss kenyérrel, esetleg pirítóssal, de ha idõnk engedi kínálhatjuk ropogósra sütött leveles tésztával is. Én az utóbbit választottam, és a ropogósra sült tészta nagyon finom volt a lazacos-hagymás rántottával.
Hozzávalók:
4 db tojás (nagy)
1 db vöröshagyma
10 dkg füstölt lazac
só
õrölt színes bors
1 dl fõzõtejszín
1 ek olívaolaj
1 cs leveles tészta (Tante fanny)
Az elõnyújtott leveles tésztát vágjuk fel 6 (v. 8) egyforma darabra. Ezután a tészta szélétõl kb. 1 cm-re késsel metsszük körbe úgy, hogy a tésztát ne vágjuk át. Mielõtt a sütõbe tennénk, villával böködjük meg a tésztát, hogy ne púposodjon fel sütés közben.
Ezután közepesnél kicsit magasabb hõmérsékletû sütõben süssük szép pirosra, ropogósra.
A hagymát vágjuk fel nagyon apróra, a lazacot ízlés szerint daraboljuk fel. (én kisebb kockákra vágtam)
A tojásokat üssük fel egy tányérba, majd ízlés szerint sózzuk, és villával verjük fel.
Egy serpenyõbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
Ezután öntsük hozzá a felvert tojást, majd állandó kevergetés mellett, kezdjük el sütni. Egy-két perc után öntsük, keverjük hozzá a fõzõtejszínt, ízlés szerint sózzunk utána, õröljünk rá színes borsot, majd addig süssük, hogy még kellõen lágy legyen.
Ezután vegyük le a tûzrõl, majd óvatosan keverjük hozzá a füstölt lazacot.
Tálalás elõtt kanalazzuk a ropogósra sütött leveles tésztára a tojásrántottát, majd úgy kínáljuk.