Lazackrémes bruschetta salsa szósszal
sponsored links
Mi a mindennapok legnagyobb teljesíthetõ luxusa? Hát, az ágyban reggelizés! Milyen jól tud esni, ha nem órára kell kelni, hanem arra, hogy besüt a nap az ablakon, de még lustálkodhatunk az ágyban. És mivel ilyen ?megterhelõ? tevékenységben, mint a heverészés, hamar meg lehet éhezni, kötelezõ kellék a reggeli is. Ilyenkor felejtsük el a vajas kiflit vagy a sima péksütit, legyen az étel is extrább. Viszont ne kelljen miatta egy órára a konyhába vonulni, mert akkor ugye oda az ágyban lazítós délelõtt.
Legyen a tál bõséges, szépen tálalt, színes, olyan, ami a szemet is gyönyörködteti. Az ételek pedig olyanok, amit néhány perc alatt össze lehet állítani vagy elõzõ nap elkészíthetõ és jót tesz az ízeinek az egy estés összeérés. Az alábbi reggeli-ajánlat hozza ezeket a kritériumokat, próbáld ki te is!
Hozzávalók:
paradicsomos salsa szószhoz:
2 dl sûrû paradicsomszósz
2 db nagyobb méretû paradicsom
fél fej közepes hagyma
1 db lime leve
2 gerezd fokhagyma
1 csipetnyi cukor
só
esetleg szárított chilipaprika
egyebek:
sokmagvas kifli vagy zsömle
fokhagyma
olívaolaj
Hamé lazacos pástétom
Elkészítés:
A salsához a paradicsomot apróra vágjuk és összekeverjük a paradicsomszósszal.
A hagymás és fokhagymát apróra vágjuk és a paradicsomhoz adjuk, sózzuk, hozzáadjuk a kevés cukrot, belefacsarjuk a lime levét, illetve beleszórhatjuk az összetört chilit.
Legalább két órára hûtõbe rakjuk fogyasztás elõtt.
A kiflit/zsömlét kettévágjuk és megpirítjuk.
Fokhagymával bedörzsöljük és óvatosan meglocsoljuk jó minõségû olívaolajjal.
Megkenjük a lazacos pástétommal, majd ráhalmozzuk a paradicsomos salsát.
A bejegyzést a Hamé támogatta. Kövesd a Facebook oldalukat is, jönnek az újdonságok!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl!