Lazacfilé kapros-krémsajtos medvehagymás tésztával
sponsored links
Ígértünk néhány receptet igazi tésztarajongóknak a karácsonyi asztalra. Ma egy fõétel ötletet hozunk Nektek! Roppant egyszerûen elkészül és mennyi lesz a végeredmény!
Elkészítési idõ 30 perc
Hozzávalók 2 személyre:
40 dkg lazac (2x20 dkg)
20 dkg medvehagymás makaróni
1 kis csokor kapor
10 dkg natúr krémsajt
ízlés szerint 2 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
só
bors
víz a tészta kifõzéséhez
1 db citrom héja
Kezdjük a tészta fõzésével. Egy lábasban tegyünk fel 2 liter vizet melegedni. Amikor felforr, akkor adjuk hozzá a tésztát, fõzzük meg a szokásos instrukciók szerint. Szûrjük le és hagyjuk egy kicsit hûlni.
Egy serpenyõben hevítsünk 2 ek. olívaolajat. A lazacot sózzuk, borsozzuk és a bõrös felével lefelé tegyük bele a forró serpenyõbe. Kb. 4-5 percig süssük így, majd fordítsuk meg és további 3 percig süssük a másik oldalát is. Persze figyeljünk a hús vastagságára és ennek megfelelõen csökkentsük vagy növeljük az idõt. Amikor a lazacszeletek kisültek, már csak a tálalás marad hátra.
A tésztát összekeverjük krémsajttal, egy csipet sóval, finomra vágott friss kaporral és ízlés szerint 2 gerezd zúzott fokhagymával. Egy kis reszelt citromhéjjal még pikánsabbá tehetjük.
Egyszerûen csavarjuk fel a tésztát, készítsünk egy kis fészket a tányérra belõle, tegyük rá a meleg lazacfilét, ízlés szerint szórjuk meg még egy kis friss, aprított kaporral és reszelt citromhéjjal.
Jó étvágyat kívánunk ehhez a fogáshoz!
A tésztát itt szerezhetitek be: http://net-teszta.hu/termekek/medvehagymas_tesztak
20 dkg medvehagymás makaróni
1 kis csokor kapor
10 dkg natúr krémsajt
ízlés szerint 2 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
só
bors
víz a tészta kifõzéséhez
1 db citrom héja
Kezdjük a tészta fõzésével. Egy lábasban tegyünk fel 2 liter vizet melegedni. Amikor felforr, akkor adjuk hozzá a tésztát, fõzzük meg a szokásos instrukciók szerint. Szûrjük le és hagyjuk egy kicsit hûlni.
Egy serpenyõben hevítsünk 2 ek. olívaolajat. A lazacot sózzuk, borsozzuk és a bõrös felével lefelé tegyük bele a forró serpenyõbe. Kb. 4-5 percig süssük így, majd fordítsuk meg és további 3 percig süssük a másik oldalát is. Persze figyeljünk a hús vastagságára és ennek megfelelõen csökkentsük vagy növeljük az idõt. Amikor a lazacszeletek kisültek, már csak a tálalás marad hátra.
A tésztát összekeverjük krémsajttal, egy csipet sóval, finomra vágott friss kaporral és ízlés szerint 2 gerezd zúzott fokhagymával. Egy kis reszelt citromhéjjal még pikánsabbá tehetjük.
Egyszerûen csavarjuk fel a tésztát, készítsünk egy kis fészket a tányérra belõle, tegyük rá a meleg lazacfilét, ízlés szerint szórjuk meg még egy kis friss, aprított kaporral és reszelt citromhéjjal.
Jó étvágyat kívánunk ehhez a fogáshoz!
A tésztát itt szerezhetitek be: http://net-teszta.hu/termekek/medvehagymas_tesztak