Lazacfilé brokkolipürével, citromos tésztával
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg lazacfilé
- 2 evõkanál kókuszzsír
- só, õrölt bors
A brokkolipüréhez:
- 1 fej brokkoli
- 12,5 dl fõzõtejszín
- 1 evõkanál vaj
- 1 cikk zúzott fokhagyma
- kevés házi ételízesítõ
- só
A tésztához:
- 3 dkg útifûmaghéj
- 1,7 dl tej
- 1 tojás
- 2 nagy csipet só
- 1 citrom
- 1 evõkanál vaj
Elkészítése:
- A tésztához a tojást, a tejet, meg a sót összekavarjuk.
- Egy kis méretû tepsit kibélelünk sütõpapírral. Az útifûmaghéjat gyors mozdulatokkal a folyadékhoz kavarjuk, és rögtön a tepsibe simítjuk, mert pillanatok alatt megszilárdul. 160 fokos sütõben 10 perc altt megsütjük, majd a papírról lehúzzuk, és felcsavarjuk. Vékonyan felszeleteljük, és összekavarjuk ízlés szerint olvasztott vajjal, citromlével, és sóval.
- A brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük. Enyhén sós vízben 3 percig fõzzük, majd rögtön jéghideg vízzel teli tálba kiszedjük. Ezután kiszedjük, és vajjal, tejszínnel, 1 dl vízzel, ételízesítõvel, meg fokhagymával krémesre turmixoljuk.
- A halat megmossuk, papírtörlõvel szárazra töröljük, és mindkét oldalát sóval, meg borssal megszórjuk. Egy serpenyõben, kókuszzsíron szép pirosra sütjük.
- Egy tányérra brokkolipürét kanalazunk, erre kerül a citromos tészta, végül pedig a ropogós lazacfilé.
Tészta eredeti receptje itt: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2015/03/szenhidratmentes-teszta-keszitese.html