Lazacburger

2014-02-10

sponsored links

Éppen a mai bejegyzésen gondolkodtam, mikor megláttam Katuci konyháján a mostani, 61. VKF kiírását. Ez egy gasztrobloggerek közti játék, Vigyázz, kész, fõzz! a neve. Itt nincsenek nyertesek, az adott játék témájában kell valami ínycsiklandót alkotni. E hónapban a szendvicsek ill. a burgerek vannak soron.

Van is a tarsolyomban egy isteni lazacburger. Bizony, nem csak marhából lehet ízletes óriásszendvicset készíteni. Még régebben, egy versenyre találtam ki ezt a finomságot, csak még nem mutattam meg. Így most összekötöm a kellemest a hasznossal, remélem, minél többen elkészítitek:

Lazacburger delux

DSC_2960s

Hozzávalók 4 fõre:

A hamburgerzsemléhez:

1 dl langyos tej

1 ek cukor

1 mk só

20 g olaj

1 tojás

50 g joghurt

30 dkg kenyérliszt (BL80)

1 dkg élesztõ

Szezámmag a tetejére



A lazacpogácsához:

Kb. 40 dkg lazacfilé

1 fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

1 ek halszósz

Só, bors

1 kis csokor petrezselyem



A szószhoz:

2 tojás sárgája

1 dl olaj

4 db kovászos vagy csemege uborka

2 ek friss snidling

? mk só

Bors



A pirított hagymához:

3 fej hagyma

2 ek liszt

4 ek olívaolaj



1 kicsi, zsenge cukkini

4 db sült, marinált paprika

10 ek olívaolaj

1 csomag salátakeverék



A zsemléhez a tojást felverjük, kétfelé öntjük. Az egyik felét összekeverjük a további hozzávalóval, langyos helyen, nedves konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük. A tésztát négyfelé vesszük, sütõpapíros tepsire ültetjük a meggyúrt kis cipókat. Ismét megkelesztjük, majd a maradék tojással lekenjük a tetejüket. Megszórjuk szezámmaggal és 180 fokon barnára sütjük.

A szószhoz a tojássárgákat kikeverjük az olajjal úgy, hogy cseppenként adjuk hozzá. Mikor krémes, hozzáadjuk az apróra vágott uborkát és snidlinget, sózzuk, borsozzuk. Fogyasztásig hûtõben tartjuk.

A hagymákat vékony félkarikákra vágjuk, a liszttel összekeverjük, az olajban ropogósra sütjük.

A halpogácsához apróra vágjuk a lazacot, hagymát, petrezselymet, összekeverjük. Belenyomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a halszószt, kissé sózzuk, borsozzuk, kézzel összekeverjük. 4 db halpogácsát formázunk, 2 ek olívaolajon mindkét oldalukat megsütjük.

DSC_2947s

Közben a cukkinit 3-4 mm-es szeletekre vágjuk, mindkét oldalát kissé megsózzuk, borsozzuk. 5 percig állni hagyjuk. 2 ek olívaolajon ezeket is megsütjük, papíron felitatjuk az olajat.

A paprikát lecsepegtetjük, csíkokra tépjük.

Összeállítás: a zsemléket félbevágjuk, vágott felüket az egyik serpenyõben megpirítjuk. Mindkét oldalára teszünk a szószból. Az alsó felére a következõképpen rétegezzük: egy ek pirított hagyma, rá a lazacpogácsa, erre paprika, cukkini, majd egy nagy marék saláta, végül a zsemle teteje. Összenyomjuk, és ehetjük is.

DSC_2951s


Hasonló bejegyzések:





Tavaszi gyûjtögetés



Változatok egy formára


O
Ronda és finom


O
Könnyû nyári ebéd




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s