Lazac és padlizsán avagy Egy ünnepnap
sponsored links
Tegnap ezzel ünnepeltem ?
LAZACFILÉ, SZEZÁMMAGOS PADLIZSÁNNAL
ÉS KAPROS-SÁRGARÉPÁS RIZZSEL
Hozzávalók:
4 adag lazacfilé (adagonként 15-18 dkg)
1 db padlizsán
20 dkg rizs
20 dkg sárgarépa
2 ger. fokhagyma
2 ek. szezámmag
bors, só
olívaolaj
A padlizsánt felkockázzuk, egy tálba rakjuk, és meglocsoljuk 4 ek. olívaolajjal, alaposan beleforgatjuk, félretesszük pihenni.
A sárgarépát picike kockákra vágjuk.
A rizst a hagyományos módon készítjük el, azzal a kis kunkorral, hogy már az elején hozzáadjuk a sárgarépa kockákat, illetve aprított kaprot is használunk az ízesítéséhez.
A lazacfiléket sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olajjal és grillserpenyõben szépen, oldalankét 3-4 perc alatt megsütjük.
A fokhagymát vékony szeletkékre vágjuk.
A padlizsánkockákat egy száraz serpenyõben kezdjük el pirítani, (ugyi egyszer már olajoztuk!) késõbb finoman adhatunk hozzá még olajat, de ügyeljünk arra, hogy ne legyen tocsogós (a padlizsán hajlamos arra, hogy rengeteg olajat magába szívjon). Amikor már kezd szépen pirulni, hozzáadjuk a szezámmagot és a fokhagymát, megsózzuk és óvatosan összepirítjuk; idõzítsünk úgy, hogy ez legyen az utolsó mûvelet, tálalás elõtt.