Lazac Wellington módra.
sponsored links
A lazac az egyik kedvenc halam, így év közben is többször a tányérunkra kerül, de karácsonykor elmaradhatatlan. Annyiféle képen készítettem már, hogy lassan kezdek kifogyni az ötletekbõl, és ezzel így voltam karácsony elõtt is. A lazac már ott várakozott a hûtõben, és volt itthon gomba és cukkini is, persze konkrét tervem azokkal sem volt. Aztán gondoltam egyet, miért is ne készülhetne a lazac pl. Wellington módra, és már hozzá is láttam a gomba és a cukkini elõpárolásához. Mire elérkezett a vacsoraidõ, el is készült a ropogós tésztában sült lazac. Egyszerû, és mégis ünnepi fogás kerekedett, melyet természetesen nem csak karácsonykor, vagy éppen ünnepi alkalmakkor, de pl. hétvégén is feltálalhatunk .
Hozzávalók:
2 db lazacfilé (kb. 25 dkg-os)
1 db zsenge cukkini
8 db nagyobb gomba ...