Lazac szarvasgombás vinaigrette-es salátával
sponsored links
Ebben a melegben nem kíván az ember mást, csak könnyû ételeket. Nálam ez fõleg sárgadinnyét, joghurtot és salátát jelent - ennek ellenére, az a plusz 5 kg még így is ragaszkodik hozzám :) . Még a múlt hét elején készítettem ezt a vadlazacos salátát. Legnagyobb elõnye, hogy kb 15 perc alatt kész (leszámítva a lazac tejben való pihentetését) és ha nem használjuk el az összes öntetet, a következõ salátánk is már szinte kész (tipp: érdemes az öntetbõl többet készíteni, mert a hûtõben akár egy-két hétig eláll).
Említettem már az elõzõ bejegyzésben, hogy a Gurmand.hu csapatától kaptam kipróbálásra szarvasgombás termékeket (mázlista vagyok, tudom... :) Az egyik favoritom került ebbe a salátába: a szarvasgombás olaj. A csinos kis üvegecskébõl csak pár csepp olaj kell és máris érezni lehet a szarvasgomba aromáját. Kiválóan illik különbözõ öntetekhez, levesekhez, rizottókhoz és natúr húsokhoz. Ráadásul, nem is olyan vészesen drága és sok ételvariációhoz felhasználható. Az is klassz, hogy egy darabka szarvasgomba úszik az olajban (ki látja a képen? :).
Lazac szarvasgombás vinaigrette-es salátával és dióval
Hozzávalók 2 fõre
2 szelet vadlazac (filé) ...