Lazac steak zöldsalátával
sponsored links
Janka a 2. blogszületésnapja alkalmából játékot hirdetett, a receptjei közül kellett kiválasztani és elkészíteni a legszimpatikusabbat. Nehéz volt a döntés, legszívesebben többet is megfõztem volna, de ami késik, nem múlik.:) Elsõként jöjjön egy könnyû halas étel.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
fejenként egy szelet lazac steak
lime
durva tarka bors
pici só
bármilyen tetszés szerinti salátakeverék
retekcsíra
fehér balzsamecetkrém (nekem ilyen nem volt, helyette fehérborecetet használtam)
durva tarka bors
olívaolaj
lime
A lazacot enyhén sózzuk, szórjuk meg a durvára vágott tarka borssal, és nyomjuk rá a lime levét. A bõrükkel lefelé tegyük a serpenyõbe, 2-3 percig pirítsuk, hogy ropogós legyen, majd minden oldalát süssük rövid ideig. Fontos, hogy átsüljenek a szeletek, de nem szabad agyonsütni. Akkor finom, ha szinte magától szétesik és szaftos marad a húsa.
A lazacot enyhén sózzuk, szórjuk meg a durvára vágott tarka borssal, és nyomjuk rá a lime levét. A bõrükkel lefelé tegyük a serpenyõbe, 2-3 percig pirítsuk, hogy ropogós legyen, majd minden oldalát süssük rövid ideig. Fontos, hogy átsüljenek a szeletek, de nem szabad agyonsütni. Akkor finom, ha szinte magától szétesik és szaftos marad a húsa.