Lazac steak grillezett cukkinivel és kapros joghurtos öntettel

2012-07-08

sponsored links


Ritkán készítek halat, de megkívántam. Nagyon régen fõztem lazacot, így erre esett a választás. Azért szeretem a lazacot, mert gyönyörû színe van, a húsa zömök, de mikor elkészül, akkor rétegenként fejthetõk le a halhús darabjai, íze nem tolakodó, de nem is semleges, igazán szaftos és ha a bõrét is rajta hagyjuk, akkor plusz élmény a bõre ropogóssága. Valamelyik fõzõs mûsorban láttam, hogy a lazac szereti a kaprot, így mivel egyébként is szezonja van, egy kis joghurttal összekeverve nagyon könnyed nyári öntetet lehet belõle készíteni. A cukkini pedig? Megint volt egy adag belõle, egy részét szokásos módon kirántottam, de így, grillezve is nagyon finom. Ebben a melegben ez az étel még annak is lecsúszik, aki nem kívánja az ennivalót igazán, mert annyira könnyed. És persze húsz perc alatt készen van.

Hozzávalók:

személyenként 15-25 dkg lazacderékból vágott szép, vaskos szelet lazachús
személyenként 2 db bébicukkini
1 csokor kapor
3 dl natúr joghurt
olívaolaj ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/LbasFazkFakan...

sponsored links

Keres?s