Lazac kaprosan, uborkakrémmel
sponsored links
Rég ettünk halat (már megint), itt volt az ideje, hogy elõvegyem nagy kedvencünket. Lazac (már megint). Eredetileg a morzsás változatot szerettem volna elkészíteni, de vannak napok, amikor semmi sem úgy sikerül, ahogy elõre eltervezi az ember. Nem volt itthon petrezselymem. Találtam viszont egy félbehagyott kígyóuborkát. És itt már beindult az asszociáció a tzatzikira, aztán kaporra és itt be is zárult a kör, mert én a lazacot is szeretem ezzel fûszerezve. Nem kell ám a kaportól megijedni. Meglehetõsen jellegzetes íze van persze, amit vagy szerenek az emberek, vagy nem, de tapasztalatom szerint, mértékkel, más fûszerekkel együtt alkalmazva nem szokták kiszúrni, mégis, a háttérben maradva, nagyon jó ízt ad az ételnek. Aztán, aki szereti, az csak engedje el a kezét nyugadtan a szórásnál!
A lazac szeleteket (személyenként kb 15 dkg) locsoljuk meg
citromlével, majd fûszerezzük
sóval, borssal, kaporral, pici fokhagymával (granulátumot használtam), majd ...