Lazac kaporszósszal

2018-03-30

sponsored links



Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg lazacfilé, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kb. 1 evõkanál vaj, citromlé;
a kaporszószhoz: 1 csokor friss kapor, 1,5 dl tejszín, 1 húsleveskocka, 1 dl 20-25%-os tejföl, 10 dkg vaj, só, bors, cukor.
Elkészítése:
A lazacot nagyobb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, jól bedörzsöljük a zúzott fokhagymával, meglocsoljuk citromlével, és kb. 30 percre hideg helyre tesszük. Egy teflonlábaskába öntjük a tejszínt, belemorzsoljuk a húsleveskockát. Lassan felmelegítjük, néha megkavargatjuk. A friss kaprot megmossuk, felaprítjuk, a tejszínbe szórjuk, kevés cukorral ízesítjük. A tejszínt kevergetjük, míg magától el nem kezd besûrûsödni. Hõkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejfölt vagy annak felét, közben kevergetjük, mikor besûrûsödött, lehúzzuk a tûzhelyrõl, és a tetejére vajforgácsokat dobunk, hogy ne bõrösödjön. A lazacot papírtörlõre szedjük, jól leitatjuk róla a vizet, megborsozzuk, a vajat felforrósítjuk, majd a szeletek mindkét oldalát 3-4 perc alatt megsütjük.
Évszakok ízei 2


Folytats a blogon ... sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.com/...

sponsored links

Keres?s