Lazac céklával és kaporral.
sponsored links
Karácsonyra elõételként feltálalt füstölt lazac tekercs, és zöldborsós panna cotta után, fõételként került az ünnepi asztalra még töltött pisztráng, papírcsónakban sült zöldséges lazac, és szintén papírcsónakba sütöttem ezt a céklával és kaporral ízesített lazacot is. Így mindenki kedvére válogathatott a zöldségekkel, és az új recept szerint készített céklával egybesütött lazac között. Mindkettõ nagyon finom volt, sõt a kapornak és a céklának köszönhetõen egy új ízt kóstolhattunk meg, és bizony mondhatom igen nagy sikere volt. A lazacot a szokásos módon besóztam, õrölt borssal megszórtam, és citromlével alaposan megcsepegtettem, majd sütés elõtt még kaporral is megszórtam. Ezután a tetejére rászeleteltem az elõzõleg megfõzött céklát, majd megint megszórtam kaporral. Sajnos nekem most csak fagyasztott kapor volt itthon, de így is remekül érzõdött az íze. Papírcsónakban 30 perc alatt elkészült és már tálalhattam is. Külön köretet nem készítettem hozzá, mert gondoltam így a lazac és a cékla együtt elég lesz, de a vendégeim közül volt aki krumplipürével fogyasztotta. Egy biztos, nagyon finom volt, így bekerült a kedvencek közé és hamarosan ismét a tányérunkra kerül majd.
Hozzávalók: ...