Last minute medvehagymás tönkölylepény
sponsored links
Ha tetszett a tönkölyös csavar receptem, ez is tetszeni fog, mert nagyjából ugyanaz pepitában. A last minute nevet pedig a medvehagyma végett érdemelték ki ezek a lepények, mert bizony már nagyon szezon végét járjuk. Remélhetõleg betáraztatok belõle, hogy ne csak ebben az alig 1,5 hónapban élvezhessétek az ízét. Ha tettetek a hûtõbe aprított, olajjal felöntött hagymát (mint én), akkor ezek a lepények igen ízletes vacsoraként fognak jó szolgálatot tenni? Esetleg egy könnyû saláta még jól mutatna mellé.
2 lepény készült, mindkettõ bio teljes kiõrlésû tönkölybúza lisztbõl. Az egyiket simán az olajos medvehagymával kentem meg, a másikra elõbb mascarpone sajtot kentem, és arra tettem rá az olívás medvehagymát. Isteni lett mindkettõ, de a mascarponés azért jobb
Hozzávalók
25 dkg bio teljes kiõrlésû tönkölybúzaliszt
1-1,5 tk só
csipet cukor
~2 dl víz
1/4 élesztõ (vagy fél cs. szárított)
2 ek olívaolaj
Tetejére
mascarpone, olaj, aprított medvehagyma
A lisztet a cukorral és a sóval elkeverjük. Az élesztõt a langyos vízben feloldjuk, és hozzáöntjük a liszthez az olajjal együtt. Az egészet összegyúrjuk, hogy szép, sima tésztát kapjunk, ami már nem ragad a kezünkhöz. Langyos helyen legalább fél órát (de akár többet is) pihenni hagyjuk. Én a tésztát 2 felé szedtem, és egyenként lisztezett felületen kör alakúra nyújtottam. Az egyiket megkentem az olajos medvehagymával és picit megszórtam nagy szemû sóval. A másikra mascarpone krémet kentem, és arra tettem az olajos hagymát. 220 fokra elõmelegített sütõbe toltam, és addig sütöttem, amíg a lepények széle pirulni nem kezdett. Ez kb. 10-13 perc. Bon appetite!
Csatlakoztál már Facebook-on? Ha nem, akkor gyere! HahoPihe Konyhája néven megtalálsz!
Last minute lenmagos-túrós pogi ? B.Ú.É.K.
Medvehagyma
Medvehagymás pogácsa
3 tuti recept medvehagymával
2 lepény készült, mindkettõ bio teljes kiõrlésû tönkölybúza lisztbõl. Az egyiket simán az olajos medvehagymával kentem meg, a másikra elõbb mascarpone sajtot kentem, és arra tettem rá az olívás medvehagymát. Isteni lett mindkettõ, de a mascarponés azért jobb
Hozzávalók
25 dkg bio teljes kiõrlésû tönkölybúzaliszt
1-1,5 tk só
csipet cukor
~2 dl víz
1/4 élesztõ (vagy fél cs. szárított)
2 ek olívaolaj
Tetejére
mascarpone, olaj, aprított medvehagyma
A lisztet a cukorral és a sóval elkeverjük. Az élesztõt a langyos vízben feloldjuk, és hozzáöntjük a liszthez az olajjal együtt. Az egészet összegyúrjuk, hogy szép, sima tésztát kapjunk, ami már nem ragad a kezünkhöz. Langyos helyen legalább fél órát (de akár többet is) pihenni hagyjuk. Én a tésztát 2 felé szedtem, és egyenként lisztezett felületen kör alakúra nyújtottam. Az egyiket megkentem az olajos medvehagymával és picit megszórtam nagy szemû sóval. A másikra mascarpone krémet kentem, és arra tettem az olajos hagymát. 220 fokra elõmelegített sütõbe toltam, és addig sütöttem, amíg a lepények széle pirulni nem kezdett. Ez kb. 10-13 perc. Bon appetite!
Csatlakoztál már Facebook-on? Ha nem, akkor gyere! HahoPihe Konyhája néven megtalálsz!
Hasonló bejegyzések:
Last minute lenmagos-túrós pogi ? B.Ú.É.K.
Medvehagyma
Medvehagymás pogácsa
3 tuti recept medvehagymával