Last minute bejgli
sponsored links
A napokban elkészült életem elsõ bejglije.2 rúd diós-nekem,és 2 rúd mákos-Zének.Annak ellenére, hogy a mákos totálisan szétrepedt,mert annyi tölteléket tettem bele, hogy már sütés elõtt szétnyílt a tészta, azt kell mondjam, hogy még nekem is, aki abszolút és csakis diósbejgli-evõ vagyok, jobban ízlik a mákos. Egyrészt,mert a diós nem igazi dióból, hanem valami diópótló cuccból van ( itt borzasztóan drága a dió,daráltat ráadásul nem is kapni),másrészt nagyon kevés lett benne a töltelék. Viszont a mákos, na az üt!Ha hétfõn marad idõm, akkor még sütök 1-2 rúddal,mert egy felet már most megettünk és még 2 nap van Karácsonyig:)
A recept a Horváth Ilona-féle örökbecsû szakácskönyvbõl van. Néhol eltértem az eredeti recepttõl, ami a kelesztési idõt és a tojással való kenegetési utasításokat illeti, ugyanis egy kisebb égési sérülést sikerült összeszednem a bejglikészítés elõtt és 1 kézzel, bömbölve nem nagyon volt affinitásom hozzá.
Hozzávalók:
( 4 rúdhoz)
500 gr liszt
250 gr margarin
2 tojás
50 gr cukor ...