Lassú tûzön fõtt gesztenyés marharagu erdei gombával

2011-12-07

sponsored links

Mindenki azon kesereg, milyen szörnyû, hogy ilyen hamar besötétedik, folyton hideg van, és mennyire messze még a tavasz. Én viszont részben épp az olyan ételek miatt szeretem különösen a borongós novemberi-decemberi hónapokat, mint ez a mostani: ilyenkor nincs is jobb nehéz öntöttvas edényben ráérõsen, 4-5 órán át tartalmas, sûrû ragukat fõzni a sütõben, kényelmesen eltölteni a sötét délutánt egy jó könyv társaságában, miközben finom illatok jönnek a konyha felõl. Ezt a marharagut a vörösboron túl a gesztenye és az erdei gomba íze dobja fel, igazi késõ õszi étel, érdemes kipróbálni. Külön kellemes meglepetés, hogy erre a receptre a Stahl magazinban bukkantam rá, akinek a munkásságáért amúgy nem vagyok különösebben oda, de ezért jár az elismerés. Annyit módosítottam az eredetin, hogy egyrészt víz helyett alaplevet használtam, másrészt kizárólag marhacomb helyett egy rész marha nyakhúst és két rész combot raktam bele - kell az a kis mócsing, hogy jó sûrû legyen a végén a ragunk szaftja! Továbbá tettem bele két szál kakukkfüvet, egy ilyen marhaételbõl ezt nem szabad kihagyni!

Knédlit készítettem hozzá saját tésztával, gõzöléssel, a lehetõ legautentikusabb módon (recept ehhez is jön hamarosan). Persze egy ilyen ragu akár egy szelet friss kenyérrel is kiváló!

Hozzávalók
5 dkg szárított erdei gomba
5 ek olívaolaj
1 kg marhacomb ...


Folytats a blogon ... husosfazek.blog.hu/2011/12/06/lassu_t...

sponsored links

Keres?s