Lassú péntek: spárgás-újhagymás lepény
sponsored links
Gondolkodtam, vajon beleszoríthatom-e a mai bejegyzést a szinte már szokásos, vagy lassan azzá váló "Pénteki gyors" kategóriába, de aztán úgy döntöttem, jobb elkerülni a késõbbi szidalmazást. Azaz imbisz kedvelt olvasói esetleg Frau Paprikát emlegetik, nem épp mosolyogva, inkább teremburás hangulatban, mert azt a fránya tésztát gyúrni kell, nahát és nahát. Így aztán mára van egy lassú péntek, nagy melegben úgysem futkározunk. A kivételek meg csak erõsítsék a szabályt.
A lepény egyébként végtelenül egyszerû, azt a rövid ideig tartó izzadást még nyárias konyhában is nyugodtan meg lehet kockáztatni, és amíg a tészta magában dolgozik, mi vehetünk egy lábfürdõt, kézfürdõt, hideg fröccsöt a markunkba, torkunkra. A sütés, gyúrás kiváltója az itthon található spárgamaradék és az otthonról kapott nagyobb mennyiségû újhagyma volt, és mivel Herr Paprikával azt az elvet valljuk, nincs olyan dolog, amibõl, és nincs olyan nap, amikor ne készülhetne egy lepény, így nem is nagyon gondolkoztam, mi történjen velük.
Itt a vége, mielõtt még jobban belejönnék, gyúrunk, sütünk, eszünk.
Spárgás-újhagymás lepény ...