Lassan sült kacsamell spárgás paradicsommal
sponsored links
Hétvégi ebéd, egyszerû, hátradõlõs stílusban. Bevásárlás, sütés-fõzés, esetleg délutáni szundikálás.
Lassan sült kacsamell
Fejenként egy-egy kacsamell sült meg. Só, bors került rá kezdésként. Aztán igen-igen lassan süldögélt, úgy egy óra alatt egy mély serpenyõben, lefedve, saját kiengedett zsírjában.
Nem megy nekem ez a hirtelen sütés meg hasonlók, azt szeretem, ha puha, de átsült lesz a hús. Nos, ez pont ilyen lett.
Amikor kész lett, pihentettem egy 5 percet. Majd felszeleteltem és egy-egy kanál balzsamecet sûrítményt csorgattam rá. Ez adott egy édeskés mázat, egy olyan plusz ízt, ami pont jól illik a kacsahúshoz.
Ja, és a kacsa zsírjában sült némi újkrumpli is. Apróra kockázva, hogy ...