Lassan sült kacsamell spárgás paradicsommal

2012-05-26

sponsored links


Hétvégi ebéd, egyszerû, hátradõlõs stílusban. Bevásárlás, sütés-fõzés, esetleg délutáni szundikálás.

Lassan sült kacsamell

Fejenként egy-egy kacsamell sült meg. Só, bors került rá kezdésként. Aztán igen-igen lassan süldögélt, úgy egy óra alatt egy mély serpenyõben, lefedve, saját kiengedett zsírjában.
Nem megy nekem ez a hirtelen sütés meg hasonlók, azt szeretem, ha puha, de átsült lesz a hús. Nos, ez pont ilyen lett.
Amikor kész lett, pihentettem egy 5 percet. Majd felszeleteltem és egy-egy kanál balzsamecet sûrítményt csorgattam rá. Ez adott egy édeskés mázat, egy olyan plusz ízt, ami pont jól illik a kacsahúshoz.

Ja, és a kacsa zsírjában sült némi újkrumpli is. Apróra kockázva, hogy ...

Folytats a blogon ... agifoz.blogspot.com/2012/05/lassan-su...

sponsored links

Keres?s